ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - Φωτογραφίες, βίντεο


 Μετά τις 3.00 τα ξημερώματα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δεκαπενταύγουστος του 2018 μ.Χ., έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο ήρωες Άγγελος και Δημήτρης, ύστερα από 5,5 σκληρούς και ατέλειωτους μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης!

  Τους δύο στρατιωτικούς μας παρέλαβαν και συνόδευαν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.


  Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, μαζί με στρατιωτικό άγημα, που απέδωσε τιμητικό χαιρετισμό στους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, που φόρεσαν ξανά την ελληνική στολή τους πριν κατέβουν από το αεροσκάφος!











ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

  Δάκρυσε όλη η Ρωμιοσύνη, από Ίμβρο και Πόλη, ως Τήνο, Σουμελά, Κύπρο, Ιόνιο, Ήπειρο, Κρήτη, Μοριά, Αιγαίο ως και στο ακριτικό Διδυμότειχο, όπου στέκει προστάτιδα η πελώρια Eκκλησιά της Παναγιάς της Ελευθερώτριας, να βλέπει Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη, σημαίνοντας θάρρος, Πίστη και ελπίδα με το θεόρατο καμπαναριό της και την θαυματουργή εικόνα της Ελευθερώτριας, κοντά στην εικόνα του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη, για όσους ξέρουν!


  Ό,τι δεν μπορούμε εμείς και το κράτος μας, το μπορεί ο Παντοδύναμος Χριστός και η Παναγιά μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Στρατού και του λαού μας! Στη Χάρη της! Στη γιορτή της! Κάνοντας όλα τα μάτια των Ελλήνων να δακρύζουν από ευγνωμοσύνη και ανακούφιση! Την ώρα ακριβώς που ολοκληρώθηκαν οι Παρακλήσεις της! Την ώρα που συμπληρώθηκαν 5,5 μήνες φυλάκισης, στους δύο ήρωες, τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη!

  Ναι! Η Παναγιά των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας, έκανε το θαύμα της! Τους ελευθέρωσε! Και οι περισσότεροι Χριστιανοί το έμαθαν από τα χείλη των Ιερέων στους Πανηγυρικούς Εσπερινούς της Χάρης της, δοξάζοντας τον Θεό και μεγαλύνοντας την Θεοτόκο!

  Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση στην Ίμβρο, όπου το χαρμόσυνο νέο ανακοίνωσε στους λιγοστούς Έλληνες πιστούς, ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με σπασμένη φωνή, μιλώντας για μεγάλο δώρο της Παναγίας!

  Το αεροσκάφος της Ελευθερίας, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη, ξημερώνοντας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Ξημερώνοντας το "Πάσχα" του Καλοκαιριού, που φέτος είναι διπλά αναστάσιμο!

  Χαίρε Κυρά της Ελλάδος Ανίκητε!

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

 "Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη.

  Ενώ ο πατέρας του Άγγελου, το Νίκος Μητρετώδης, βαθιά συγκινημένος είπε στον Σκάι, ότι η Οδύσσεια φτάνει εντελώς ξαφνικά στο τέλος της, ευχαριστώντας και αυτός με τη σειρά του όλους τους Έλληνες και την Εκκλησία, για το συνεχές ενδιαφέρον και την συμπαράστασή τους, όλες αυτές τις 167 δραματικές ημέρες!

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 "Ελεύθεροι μέχρι τη δικάσιμο αφέθηκαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονταν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

 Το 2ο Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισης του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη που είχαν συλλάβει την 1η Μαρτίου κοντά στο Παζάρκουλε άνδρες της συνοριακής μονάδας «Αετοί των Συνόρων» που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού.


 Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν από τις φυλακές τύπου F στο δικαστήριο όπου ήταν παρόντες και οι δικηγόροι τους.


 Ο Μητρετώδης και ο Κούκλατζης υποστήριξαν ότι πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα και ζήτησαν να αποφυλακιστούν.


 Το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο στρατιωτικοί"
, γράφουν οι Τούρκοι, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα της αποφυλάκισης, την διεξαγωγή ..."δίκης", όπου, εάν γίνει ποτέ,  θα δικαστούν ερήμην και ή θα αθωωθούν ή θα επιβληθεί για τα μάτια των Τούρκων "ποινή", η οποία θα είναι μικρότερη ή ίση με την παράνομη προφυλάκισή τους...

  Παρακολουθήστε εδώ ΖΩΝΤΑΝΑ την ιστορική άφιξη των δύο ηρώων,
ανήμερα της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης και της Ελλάδας


Το τιμητικό Άγημα


Οι δύο ήρωες περιγράφουν ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ


Ο Άγγελος Μητρετώδης


Οι γειτονιές των Ηρώων τους περιμένουν


Ο Άγγελος Μητρετώδης μιλά από την Καστοριά
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου