ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΚΟΤΖΙΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!


   Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ , αποκαλύπτει σε διάφορες συνεντεύξεις του (δείτε παρακάτω), τις εξωφρενικές λεπτομέρειες του Σχεδίου Β΄ του Νίκου Κοτζιά, για μια ενδιάμεση Διεθνή Συμφωνία, που κατ΄ ουσίαν θα δεσμεύει εμάς για ονομασία "Νέα ή Άνω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ενώ τα Σκόπια δεν θα έχουν αλλάξει ούτε καν την Συνταγματική τους Ονομασία, που θα παραμένει προκλητικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας", επειδή δήθεν "δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν το Σύνταγμα"... 

  Δεν είναι ακόμη μάλιστα σαφές, εάν με αυτό το Διεθνές Προσύμφωνο, τα Σκόπια προενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ, παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο, που δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που η Αθήνα συμφωνήσει σε Όνομα με τους Πλαστογράφους, διότι τότε έχουμε εφαρμογή του Σχεδίου Νίμιτς περί Διπλής Ονομασίας!

   Από όλα όσα είπε - αποκάλυψε ο κ. Λεβέντης, προκύπτει επιγραμματικά:

1. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκόπια με τη μορφή Σύνθετης Ονομασίας

2. Η Αθήνα θέλει το "Άνω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (Gorna Makedonia) (σ.σ. το είπε πρόσφατα και ο Τσίπρας εδώ)

3. Οι Αλβανοί των Σκοπίων όμως ζητούν το "Νέα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (Nova Makedonia)

4. Ο Κοτζιάς έχει εγκαταλείψει το αρχικό Σχέδιο Α' (πρώτα συνολική Συμφωνία και έμπρακτες αλλαγές στο Σύνταγμα με erga omnes και μετά ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) και πηγαίνει σε νέο, πολύ πιο υποχωρητικό "Σχέδιο Β΄", που ταυτίζεται με το Σχέδιο Διπλής Ονομασίας του Νίμιτς (εδώ)

5. Τα Σκόπια ΔΕΝ αλλάζουν ακόμη Σύνταγμα και Συνταγματική Ονομασία (σ.σ. παραμένει το συνταγματικό "Δημοκρατία Μακεδονίας" και οι αλλαγές πάνε για το μέλλον - Διπλή Ονομασία)

6. Ο Κοτζιάς πηγαίνει σε (Ενδιάμεση) Διεθνή Συμφωνία στον ΟΗΕ, όπου τα Σκόπια θα δεσμεύονται ότι ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Συνταγματικές Αλλαγές μελλοντικά... (σ.σ. Μα εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν τώρα τα κόμματα των Σκοπίων, δεν θα μπορέσουν να συμφωνήσουν και μετά, με ενδεχόμενη την ενίσχυση της αντιπολίτευσης που από τον Μάιο βγαίνει στους δρόμους, λόγω της επιχειρούμενης αλβανοποίησης του κρατιδίου, ενώ συγκροτείται πολιτικός φιλοβουλγαρικός χώρος)

7. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν τα  Σκόπια μπαίνουν άμεσα ή έμμεσα έτσι στο ΝΑΤΟ, με το σύνθετο "Άνω ή Νέα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ή αρχίζουν και προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., χωρίς να έχουν αλλάξει Συνταγματική Ονομασία, έχοντας μόνο στα χαρτιά μια αδέσμευτη δέσμευση (σ.σ. οι Νατοϊκοί θα επικαλεστούν ότι επήλθε Συμφωνία για το Όνομα και άρα θα κάνουν αποδεκτό το αίτημα ένταξης)

8. Δεν είναι βέβαιο ότι η Συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή... (σ.σ. Ίσως επικαλεστούν το ότι θα είναι "Ενδιάμεση" ή προΣύμφωνο)

9. Αν έρθει στη Βουλή, μπορεί να την ψηφίσει ακόμη και η ΝΔ (άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κυριάκος), μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής - Ποτάμι ή και ΚΚΕ

10. Τα Σκόπια αναμένεται να συμφωνήσουν στο "Plan B'", παρά τις κάποιες επιφυλάξεις τους για ταυτότητα/εθνότητα, γλώσσα, επειδή τους διευκολύνει να ανέβουν άλλο ένα σκαλοπάτι και να κερδίσουν χρόνο και εντυπώσεις

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
   Συμπερασματικά, η τραγική και ντροπιαστική στροφή της Αθήνας σε "Σχέδιο Β΄", αποτελεί εθνική και διπλωματική τραγωδία πρώτου μεγέθους, καθώς:

Α.   Η Ελλάδα θα δεσμεύεται διεθνώς ότι παραχωρεί και αναγνωρίζει τα Σκόπια με το ελληνικό ιστορικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συν κάποιο άνευ ουσίας προσδιορισμό, ενώ τα Σκόπια θα εξακολουθούν να αυτοαποκαλούνται "Μακεδονία και Μακεδόνες", παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο και τρυπώνοντας έστω και από το παράθυρο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε..

Β. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα των Σκοπίων δεν συμφωνούν με την αλλαγή Ονομασίας και Συντάγματος ή και με το περισσότερο ή και όλο το περιεχόμενο της Συμφωνίας, άρα αυτή είναι εκ προοιμίου άκυρη ή αδύνατη  για τα Σκόπια! Επομένως ποια ανύπαρκτη επί της ουσίας Συμφωνία πάει να δεχτεί ή να κυρώσει ή να υπογράψει η Ελλάδα, αυτοδεσμευόμενη και αυτοπαγιδευόμενη στην παράδοση του ελληνικού όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους πλαστογράφους, όταν η άλλη πλευρά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ότι θα συμφωνήσει;

Γ. Δίνεται και άλλος ζωτικός χρόνος ελιγμών των Σκοπίων, ενώ η ουσιαστική υποχώρηση της Ελλάδας θα οδηγήσει σε νέες διμερείς αναγνωρίσεις και κατοχύρωση της "ψευδομακεδονικής" ταυτότητάς - εθνότητάς τους, για την οποία δεν θα τους έχει υποχρεώσει σε οριστική απάρνηση η Αθήνα...

Δ. Ο Κοτζιάς πέτυχε την προσωρινή αλλαγή ονομασίας του Αεροδρομίου και της Εθνικής Οδού, αλλά δεν πετυχαίνει ούτε την αλλαγή της Συνταγματικής Ονομασίας, ούτε την αλλαγή της "Μακεδονικής" Εθνότητας ή και Γλώσσας, τρία βασικά στοιχεία που αποτελούν και το μείζον του όλου ζητήματος, μαζί βέβαια με τον όρο "Μακεδονία" που είναι απαράδεκτος σε οποιαδήποτε μορφή, γραφή ή γλώσσα!

Ε. Το Σχέδιο Β΄ Κοτζιά, είναι ένα σχέδιο αντι-Κοτζιά, ένα Σχέδιο πανικού και άτακτης υποχώρησης, όπου αντί να υποχωρήσουν τα Σκόπια, υποχωρούμε εμείς. Αντίθετα από ό,τι είχε γίνει διπλωματικά στο Βουκουρέστι το 2008, όπου η σταθερή θέση τότε της Αθήνας, που έγινε και θέση του ΝΑΤΟ, "πρώτα Συμφωνία για το Όνομα (erga omnes) και μετά ένταξη", άφησε τα Σκόπια και εκτός και εκτεθειμένα...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ




Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου