ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ, ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ!



 Την ώρα που ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δήλωνε σε Ραδιοφωνικό Σταθμό ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν του έθεσε κανένα θέμα εδαφικής διεκδίκησης, ο Έντι Ράμα ανέβαζε στο facebook φωτογραφικό ντοκουμέντο που σοκάρει, καθώς δείχνει στον τοίχο υποδοχής και συζήτησης, να εμφανίζεται χάρτης που περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, πλην Πελοποννήσου, Θράκης, Κρήτης και Ανατολικού Αιγαίου!


ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ
Όπως εξακρίβωσε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, πρόκειται για τον περίφημο Χάρτη του διάσημου Έλληνα Γεωγράφου, Αστρονόμου, Μαθηματικού και Φιλοσόφου Κλαύδιου Πτολεμαίου (90- 168 μ.Χ.) από την Αλεξάνδρεια, που αποτύπωσε τον τότε κόσμο που βρισκόταν υπό ρωμαϊκή κατοχή και όχι μόνο.

   Οι χάρτες εκείνοι - που βοήθησαν όλους τους Εξερευνητές και τον Χριστοφόρο Παλαιολόγο ντε Κολόν (Κολόμβο) στην ανακάλυψη της Αμερικής -ανατυπώθηκαν σε επιμελημένες και έγχρωμες πια εκδόσεις, από το 1460 και έπειτα.

   Μία από αυτές τις προσεγμένες επανεκδόσεις των Χαρτών του Πτολεμαίου απεικονίζει και ο Χάρτης που έβαλε ως φόντο ο Έντι Ράμα, στις συζητήσεις του με τον ανυποψίαστο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, που νόμισε πως δεν του τέθηκαν διεκδικήσεις και πανηγύριζε μόνος του την μεγάλη επιτυχία...
   Μάλιστα είχε το θράσος να πει πως με την παρουσία του τους "πέθανε το θέμα των Τσάμηδων"... (δείτε εδώ και εδώ τι "πέθαμα" τους έκανε...)

    ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
   Όμως οι διεκδικήσεις ήταν τελικά στο ντεκόρ! Ένα ντεκόρ της οργής, αφού το φόντο της Αίθουσας Χαρτών της Αλβανίας είναι ξεκάθαρο και περιλαμβάνει όχι μόνο την Αλβανία, αλλά κυρίως σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, με Βόρειο και Νότιο Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά, την Κέρκυρα και τα υπόλοιπα Επτάνησα!

   Ο Χάρτης αυτός είναι λεπτομέρεια του όλου κομματιού που φαίνεται στην δική μας επεξηγηματική παράθεση και επομένως απομονώθηκε και κόπηκε επίτηδες με αυτά τα μέρη, αντί να περιοριστεί στα σύνορα της σημερινής Αλβανίας...

  Μετά το πρόσφατο παραλήρημα Έντι Ράμα για διεκδίκηση των ίδιων αυτών τόπων (δείτε εδώ), έρχεται τώρα και ο Χάρτης, που όχι μόνο περιλαμβάνει την λεγόμενη "Τσαμουριά", αλλά και το ίδιο το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα!
   Ίσως γι΄ αυτό να είναι τόσο χαρούμενο...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου