ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΣΩ ΝΑΤΟ! ΖΗΤΟΥΝ ΝΗΣΙΑ, ΟΝΟΜΑΤΑ, ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, FIR, ΔΙΑΣΩΣΗ!


   Σε πρόκληση μεγατόνων κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας την οποία απέκρυψε από τον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Άμυνας, προέβη η Τουρκία με επίσημο έγγραφό της 17 σημείων, που κατέθεσε στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου!

   Το απόρρητο τουρκικό έγγραφο, που δημοσιεύσει σήμερα η "Καθημερινή" της Κυριακής (6-3-2016) απαιτεί από το ΝΑΤΟ να μην αναγνωρίζει ελληνική κυριαρχία σε εδάφη, νησιά και θάλασσες της Ελλάδας, να μην αποκαλεί καν τα νησιά μας με ελληνικά ονόματα αλλά με ουδέτερους αριθμούς, να μην αναγνωρίζεται ο ελληνικός εναέριος χώρος των 10 μιλίων και να μην αποκαλείται ελληνικός αλλά "νατοϊκός", να μην αναγνωρίζεται αποκλειστικό δικαίωμα έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας στο Ανατολικό Αιγαίο και να εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από ελλιμμενισμό ή παραμονή Νατοϊκών πλοίων ώστε να επικυρωθεί η "αποστρατικοποίησή τους", όταν η Τουρκία έχει εισβάλει σε Κύπρο, έχει σκοτώσει Ελλαδίτες στρατιώτες και Αξιωματiκούς, ενώ απειλεί το Αιγαίο και παραβιάζει καθημερινά με πολεμικά αεροπλάνα την εθνική κυριαρχία μας στα νησιά! Και κάποιοι ακόμη παρακολουθούν ακόμη τουρκικά σήριαλ...

  Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
  Από το εξωφρενικό τουρκικό κείμενο, που κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει σεισμό στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, προκύπτει όμως και κάτι πολύ χρήσιμο: η αχίλλειος πτέρνα της Τουρκίας! Το να μην τυχόν επεκτείνουμε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο στα 12 μίλια, εν μέσω της Νατοϊκής Επιχείρησης, διότι έτσι τα Νατοϊκά πλοία και η Frontex, θα γίνουν αναγκαστικοί υπερασπιστές της νομιμότητάς μας, αναγκάζοντας σε αφλογιστία και βαριά ήττα την Τουρκία, που δεν θα μπορεί έτσι να μας επιτεθεί, όπως έχει εξαγγείλει με το περίφημο casus belli...


ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
Από το κείμενο που κατέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Ethem Buyukisik και αποτελείται από 17 σημεία, καταγράφουμε από την Καθημερινή τα πλέον σημαντικά για εμάς, με τους δικούς μας τίτλους και σχολιασμούς:

"Αγαπητοί κύριοι,

1. Θα ήθελα να επεκτείνω την εκτίμησή μου εκ μέρους της TMAs (τουρκικές στρατιωτικές αρχές) για τη συνεχή στήριξή σας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο Πέλαγος και στα τουρκοσυριακά σύνορα. Σας πληροφορώ για το αίτημα των TMAs στις Αρχές της SHAPE (Ανώτατο Συμβούλιο - Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων) να λάβουν υπόψη τα παρακάτω θέματα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού σχετικά με την προαναφερθείσα επιχείρηση".

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ
"Β. Θα επιστήσω την προσοχή σας στις ενδεχόμενες αμφισβητούμενες πολιτικές περιοχές μεταξύ των συμμαχικών χωρών".

"ΓΚΡΙΖΟ ΑΙΓΑΙΟ" - "ΘΕΡΜΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ/ΚΡΙΣΗ
"C. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες αναμένεται να μεταφερθούν μακριά από τις προβληματικές περιοχές του Αιγαίου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρίση ανάμεσα στα συμμαχικά κράτη".

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;
"D. Οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές θεωρούν αναγκαίο ότι οι υπάρχουσες συμφωνίες ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα πρέπει να είναι σεβαστές δεόντως κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού". (Ποιες "υπάρχουσες συμφωνίες" που είναι φαίνεται τόσο ευνοϊκές για αυτούς ζητούν οι Τούρκοι; Τι μας έχουν κρύψει οι πολιτικοί; Τι είχε "συμφωνηθεί" στα Ίμια;)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ...
"F. Oι τουρκικές στρατιωτικές αρχές πιστεύουν στην ανάγκη να υπάρχει μια δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - Τουρκία - Ελλάδα και την Ε.Ε. (FRONTEX). Για να ολοκληρωθεί αυτή η συνεργασία, οι αναγκαίοι μηχανισμοί πρέπει να μπουν σε εφαρμογή πριν από την εκτέλεση της επιχείρησης".

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ  ΑΙΓΑΙΟ
"J. Κατά τη διάρκεια της αποστολής ISR, οι μονάδες του ΝΑΤΟ αναμένεται να μην εμπλακούν στις ασυνήθιστες προσφυγικές δραστηριότητες πέραν των γεγονότων που περιέχονται στη SOLAS (συνθήκη ασφάλειας ζωής στη θάλασσα) και την υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Στην περίπτωση πιθανών ISR δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, οι SAR (Search And Rescue - έρευνας και διάσωσης) περιοχές που η Τουρκία έχει δηλώσει στον ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας) θα πρέπει να είναι σεβαστές δεόντως. Οι TMAs δεν θα δεχτούν τους ισχυρισμούς, οι οποίοι σχετίζονται με τους Athens FIR Limitations" (τα όρια ευθύνης της Ελλάδας στο FIR Αθηνών, που δεν αναγνωρίζουν παρανόμως οι Τούρκοι).

ΝΑΤΟΪΚΟΣ - ΔΗΛΑΔΗ συνΤΟΥΡΚΙΚΟΣ - Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ 10 ΜΙΛΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ
"Κ. Οι SNMG, HELOS και MPAs (δυνάμεις του ΝΑΤΟ) αναμένεται να λειτουργήσουν σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο. Ισχυρισμοί σχετικοί με «δήθεν» εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων δεν θα πρέπει να αναφέρονται στα OPGEN Directives (γενικές επιχειρησιακές οδηγίες). Οι αρχές του σχεδιασμού πτήσεων του ΝΑΤΟ MPAs κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, της εντολής και της σχετικής επικοινωνίας στη γραμμή του Athens FIR θα πρέπει να αποφευχθεί. Η χρήση του ATO/ACO (επιχειρησιακές οδηγίες) σε συμφωνία με τις σίγουρες διαδικασίες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεχιστούν. Επίσης, ο εναέριος χώρος που θα χρησιμοποιηθεί στο Αιγαίο θα πρέπει να αναφέρεται ως εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ".

ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ
"L. Οποιαδήποτε προσπάθεια σχετιζομένη με την επέκταση του TTW (Territorial Waters=χωρικά ύδατα) και του εναέριου χώρου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αναμένεται να αποφευχθεί".

ΟΧΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΙ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
"Μ. Οι ΤMAs αναμένουν το ΝΑΤΟ να μη σχεδιάσει και μεταφέρει κάποια ναυτική/στρατιωτική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των ελλιμενισμών στις γεωγραφικές παρατάξεις και του αποστρατιωτικοποιημένου στάτους των νησιών του Αιγαίου, και οποιονδήποτε σχεδιασμό ο οποίος θα οδηγήσει στη φθορά του στάτους αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών".

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
"O. Η χρησιμοποίηση οποιωνδήποτε ονομάτων με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει αχρείαστο περισπασμό, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια ή θα μπορούσε να εκληφθεί ως προώθηση των εθνικών συμφερόντων, αναμένεται να αποφευχθεί και μια πολύ πιο απλή και επιχειρησιακή λύση θα μπορούσε να βρεθεί, όπως χρησιμοποιώντας γράμματα ή/και αριθμούς" (δηλαδή τα Ίμια, το Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Φούρνοι και νησίδες, να αναφέρονται με ουδέτερα γράμματα λατινικά ή αριθμούς, για να μην χρησιμοποιείται στο ΝΑΤΟ η ελληνική ονομασία τους που δείχνει και εθνική κυριαρχία)!
.......
"2. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά που λαμβάνετε υπόψη τις ανησυχίες μας πάνω στο θέμα. Ο σύνδεσμος είναι ο πλωτάρχης Halil AKSU.
Με σεβασμό,
Ethem Buyukisik"

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου