ΕΚΤΑΚΤΟ: ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ!


Πυρ άνοιξε ρωσικό πολεμικό εναντίον τουρκικού σκάφους στα ανοιχτά της Λήμνου! Ενώ εμείς τους αφήνουμε και κάνουν βόλτες ως το Σούνιο...

Πριν λίγο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι το πλήρωμα του ρωσικού Αντιτορπιλικού «Smetlivy» αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα πυροβόλα όπλα του για να αποτρέψει μια σύγκρουση με τουρκικό σκάφος γρι-γρι, 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015!

Μάλιστα ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ έχει καλέσει επειγόντως τον τουρκικό στρατιωτικό απεσταλμένο στη Μόσχα μετά το περιστατικό, απευθύνοντάς του αυστηρή προειδοποίηση για την τουρκική στάση, που μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, το πλήρωμα της  ρωσικής  φρεγάτα του εντόπισε ένα τουρκικό πλοίο να πλησιάζει σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Το τουρκικό γρι-γρι δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις του ρωσικού, ούτε ανταποκρίθηκε σε σήμα των λαμπτήρων του!

Ενώ το τουρκικό σκάφος πλησίαζε, οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα όπλα του πολεμικού, τη στιγμή που οι Τούρκοι είχαν φτάσει απόσταση περίπου 600 μέτρων για να αποφευχθεί η σύγκρουση. 

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς το τουρκικό αλιευτικό σκάφος άλλαξε την πορεία του και συνέχισε να κινείται κοντά στο αντιτορπιλικό Smetlivy σε απόσταση 540 μέτρων.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω των ρωσο-τουρκικών εντάσεων μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού Su-24 βομβαρδιστικού αεροπλάνου από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία πάνω από τη Συρία στις 24 Νοεμβρίου.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου