ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΝΑΒΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ - Συγκινητική αφιέρωση σε Παναγιά και πατέρα του - Βίντεο/φωτο


Θεσσαλονίκη 30-10-2015: Έξι ακριβώς χρόνια μετά την κοίμηση (29-10-2009) του αξέχαστου σε
όλους μας Βασίλη Καναβού - γνωστού Νομικού της Θεσσαλονίκης, ιδρυτικού μέλους της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, ενός ανθρώπου, ενός αγνού Έλληνα με τεράστιες γνώσεις και ασύγκριτο επίπεδο και ποιότητα - ο γιος του, ο Βαγγέλης Καναβός, πολεμά στη μακρινή Ντόχα του Κατάρ, στο Παγκόσμιο Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Στίβου, με μια κρυφή ελπίδα, που γίνεται ολοένα βεβαιότητα ακλόνητη και τον εξωθεί στον άθλο! Να νικήσει! Να πάρει ένα μετάλλιο ανάμεσα σε τόσους αθλητές με τη βοήθεια της Παναγιάς, για να το χαρίσει στη μνήμη του πατέρα του, που κουβαλά άσβεστη μέσα του! 

Αγωνίζεται στο Τριπλούν Τ20, προσεύχεται στην Θεοτόκο που υπεραγαπά σαν καλός φιλαγιορείτης, κάνει τον σταυρό του και ρίχνεται σαν λιοντάρι στον αγώνα!
Με την πρώτη σπάει κιόλας το Πανελλήνιο ρεκόρ φτάνοντας το άλμα στα 12.84 μέτρα και με τη δεύτερη σαρώνει τα πάντα, ανεβαίνοντας ένα σχεδόν ακόμη μέτρο, στα 13.70, γεγονός που του χαρίζει πανηγυρικά το Ασημένιο Μετάλλιο! Και τον βάζει πλέον μέσα στους πρώτους των πρώτων για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016!

Πίσω από το νούμερο της φανέλας του, είχε γράψει ήδη τη συγκινητική αφιέρωση:
"Ο θάνατος, πίστεψε ότι σε πήρε μακρυά από εμένα. Όμως, δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα, σε έφερε κοντά μου, περισσότερο από ποτέ. Μου λείπεις μπαμπά. Το μετάλλιο αυτό είναι δικό σου και της Παναγίας"!

Ούτε εμείς τον ξεχνούμε Βαγγέλη και σου χαρίζουμε με τη σειρά μας μια σπάνια φωτογραφία του πατέρα σου Βασίλη Καναβού, εκεί στο Γραφείο, μαζί με τον παππού σου Βαγγέλη Καναβό στο κάδρο, που διετέλεσε και Νομάρχης Εύβοιας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Κατασυγκινημένη, υπερήφανη και δικαιωμένη νιώθει και η μητέρα του Βαγγέλη, η Πέπη, που τον έβαλε από μικρό παιδί στον δρόμο του Αθλητισμού, ξεκινώντας τον τότε με μπάσκετ στον Άρη Θεσσαλονίκης. Ένα άθλημα στο οποίο επίσης είναι πολύ καλός.

Βαγγέλη, θερμά συγχαρητήρια για το ήθος, τη μαχητικότητα, την ψυχή, την Πίστη και τη Νίκη σου! Και στο Ρίο Χρυσό!




Έλληνες με τα παιδιά τους στο στάδιο της Ντόχα του Κατάρ καταχειροκροτούν τον Βαγγέλη



ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Η απονομή Τριπλούν Τ20 του Βαγγέλη είναι στο 3.56.45
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου