ΑΠΟΨΕ Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!


 Απόψε, Σάββατο βράδυ στις 8.00 αρχίζει η Αγρυπνία στο Μοναστήρι της Σουρωτής Θεσσαλονίκης, όπου και ο σεπτός τάφος του πολυαγαπημένου Γέροντα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Φέτος θα είναι μάλιστα η πρώτη Αγρυπνία που γίνεται μετά την επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου και γι΄ αυτό θα παραστεί ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος είχε ιδιαίτερη πνευματική σχέση με τον Γέροντα που είχε πει κάποτε στον Άγιον Όρος:
"Ο Θεός μας έδωσε αυτά τα δύσκολα χρόνια τον καλύτερο Πατριάρχη"!


ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
Ο Πατριάρχης του Γένους έφτασε από το πρωί στη Θεσσαλονίκης και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον της Ελλάδας, θυμίζοντας ρήσεις του Αγίου Παϊσίου, ζητώντας Πίστη, δηλαδή απόλυτη Εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, λέγοντας ότι η κατά την εντύπωσή του διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στο τέλος της δύσκολης καμπής και πως υπάρχει "φως στο τούνελ", κάτι για το οποίο προσεύχεται συνεχώς το Φανάρι.

Η Αγρυπνία θα κρατήσει ως τις 3.00 τα ξημερώματα, το Μοναστήρι θα είναι συνεχώς ανοικτό σήμερα και αύριο και ο Πατριάρχης θα μείνει εκεί ως την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως πάντα απόψε θα υπάρξει μεγάλη προετοιμασία, εκατοντάδες εθελοντές και μέτρα τάξης, ενώ δεκάδες λεωφορειάκια εθελοντών θα ανεβοκατεβάζουν τους προσκυνητές δωρεάν από τον χώρο στάθμευσης ως επάνω στο Μοναστήρι των Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου, Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη και νυν Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη!

Όλοι απόψε προσευχόμαστε εκεί και στον τάφο του Αγίου Γέροντα και ανάβουμε ένα κεράκι για την Ελλάδα, που κινδυνεύει όσο ποτέ στη νεότερη ιστορία της.

Και ο Θεός, δια πρεσβειών των Αγίων Του, και τα στραβά ακόμη, σε καλό μπορεί να τα βγάλει...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου