ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Κατεπειγόντως αύριο στη Βουλή κατεβάζει η Κυβέρνηση την Ελληνική Πρόταση με τα φορολογικά - εισπρακτικά μέτρα που προτίθεται να πάρει, προκειμένου να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο και να ενισχυθεί η θέση του Πρωθυπουργού ενώπιον των Δανειστών, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί άμεσα, με βάση το ψηφισμένο Πακέτο Μέτρων και να μην χρειαστεί να φτάσουμε στην Κυριακή! Εάν είναι δυνατόν να τελειώσου όλα το Σάββατο και να ακυρωθούν οι Σύνοδοι Κορυφής που θα "αποκεφάλιζαν" την Ελλάδα!

Δεν αποκλείεται όμως παράλληλα, να θέλει να εξασφαλιστεί ο Πρωθυπουργός έναντι δυσμενών εξελίξεων, έχοντας έγκριση και θωράκιση της Βουλής...

Το νέο Πακέτο Μνημονιακών Μέτρων, που οι πληροφορίες ανεβάζουν σε 12 δισ. ευρώ, έχει μόλις σταλεί  απόψε στην Ευρώπη, κατατίθεται απόψε στη Βουλή και αύριο Παρασκευή θα τεθεί εις γνώσιν της Ολομέλειας και θα ζητηθεί Εξουσιοδότηση - Έγκριση προς τον Πρωθυπουργό και τους συν αυτώ (Δραγασάκη - Τσακαλώτου) για να διαπραγματευθούν επί τη βάση αυτών των μέτρων !

Το άρθρο πάντως 109 της Βουλής για "Κατεπείγον", αφορά Νομοσχέδια και Προτάσεις Νόμων...

Σημειώνεται πάντως πως αυτό δεν θα είναι πιθανότατα το Τελικό Πακέτο Μέτρων, αφού η Τρόικα θα ζητήσει ακόμη περισσότερα ή πιο συγκεκριμένα και σίγουρα εισπράξιμα μέτρα...

Αναμένεται πάντως να υπάρχουν διαρροές από την Αριστερή Πλατφόρμα και δεν αποκλείονται πολιτικές εξελίξεις...

Γι΄ αυτό αύριο το πρωί έχει συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπει φρένο στους αντάρτες...

ΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ;
Θυμίζουμε ότι μικρότερο Πακέτο Μέτρων από το τώρα προτεινόμενο, απέρριψε μόλις ο λαός με 61,31%, ύστερα από παραίνεση και πρόταση της Κυβέρνησης!
Υπάρχει επομένως και πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αλλά ίσως και νομικό, αφού η Συμφωνία που απέρριψε ο λαός, ήταν ελαφρύτερη αυτής που φέρνει τώρα η Κυβέρνηση!

Διότι ή το Δημοψήφισμα πρέπει να κηρυχθεί "άκυρο", πράγμα αδύνατο, ή το Νέο Πακέτο Μέτρων!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου