6,5 ΩΡΕΣ Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΡΩΤΗ!


Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε χθες το βράδυ στο Μοναστήρι της Σουρωτής η προσέλευση των πιστών προσκυνητών, για τον σεπτό τάφο του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου!


Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΟΡΤΗ
Με αφορμή την σημερινή πρώτη επίσημα εορτή του, (+12 Ιουλίου 1994), δεκάδες χιλιάδες κυριολεκτικά άνθρωποι, κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά, καροτσάκια βρεφών, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και φρεσκοεγχειρισμένοι, αλλά και νέα αγόρια και κορίτσια, αμέτρητα λεωφορεια και αυτοκίνητα, ακόμη και από την Καλαμάτα, την Αθήνα, την Λαμία, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, προσήλθαν χθες το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή, στην καθιερωμένη Αγρυπνία της Μονής!


ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
Και ενώ δεν αναμένονταν τόσος κόσμος λόγω της κρίσης και των δυσκολιών μετακίνησης, αντιθέτως ο κόσμος "ξέσπασε" κυριολεκτικά, ερχόμενος μαζικά στη μόνη αληθινή ελπίδα, στο έλεος του Θεού και στις πρεσβείες ενός από τους μεγαλύτερους Αγίους των τελευταίων 200 ετών, ενός δεύτερου Πατρο-Κοσμά, που όπως είπε και τόσο ωραία ο παριστάμενος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.. Βαρθολομαίος, είχε όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ
Η προσέλευση των Πιστών άρχισε από το απόγευμα και κορυφώθηκε το βράδυ και τις μεταμεσονύχτιες ώρες!

Φέτος για πρώτη φορά και πολύ ορθά, ανοίχτηκε διάδρομος για τους δεκάδες χιλιάδες Προσκυνητές από το κάτω μέρος του τάφου, μέσα από τα πεύκα, ώστε να προστατεύονται κάπως από τη ζέστη και τον ήλιο την ημέρα, ενώ πολλά παγκάκια υπάρχουν εκατέρωθεν του διαδρόμου, για να μπορεί να ξεκουράζεται για λίγο όποιος έχει ανάγκη.


ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ
Μέσα στη νύχτα, τον ξάστερο ουρανό, με τις γλυκύτατες, αγγελικές φωνές της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας, το άρωμα των πεύκων, το δροσερό αγέρι, την ιερότητα του χώρου, πλάι στον τάφο του Αγίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, νόμιζε κανείς ότι βρισκόταν σε επίγειο Παράδεισο! Σε μια άγια πραγματικά νύχτα!


ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
 Πολύ περισσότερο που η πατρική και μεστή φωνή του Πατριάρχη του Γένους,  με τους ψαλμούς και το λόγο του για τον Άγιο Γέροντα, έδινε ένα σπάνιο και μοναδικό συναίσθημα στις ψυχές, ενώ  έκανε την ακοή να απολαύσει κυριολεκτικά την αρχαιοβυζαντινή ολοκάθαρη και ατόφια ελληνική γλώσσα, που τόσο ωραία και μεγαλόπρεπα ξέρει να αρθρώνει ο σεβάσμιος Ιεράρχης, θυμίζοντας αγρυπνία στον καιρό της Πόλης!

Μάλιστα ο Πατριάρχης έδωσε αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον μας χρησιμοποιώντας λόγια του Αγίου Παϊσίου, τονίζοντας ότι περάσαμε τόσα, θα περάσουμε και αυτό, ενώ αναφέρθηκε και  στα βιβλία για τον Άγιο τόσο του Ι. Ησυχαστηρίου της Σουρωτής, όσο και του μακαριστού Γέροντος Ισαάκ, το οποίο μεταφράστηκε και στα τουρκικά, όπως είπε, προφανώς για τα εκατομμύρια Κρυπτοχριστιανών...


6,5 ΩΡΕΣ Η ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
Στην ατέλειωτη σειρά η ατμόσφαιρα ήταν αδελφική και η υπομονή των πιστών πράγματι υποδειγματική, παρότι κοντά στα μεσάνυχτα χρειαζόταν 4,5 με 5 ώρες για να φτάσει κανεις στον Τάφο του Αγίου Γέροντα, ενώ από εκεί και μετά χρειαζόταν 6,5 ολόκληρες ώρες αναμονής, ως τα ξημερώματα!


ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Την ευχή του Αγίου Παϊσίου να έχουμε όλοι και η Ελλάδα μας που δοκιμάζεται και Θεία Πρόνοια, ανήμερα στην εορτή του Γέροντα, θα ληφθεί η πιο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της, που όποια και εάν είναι, είναι βέβαιο ότι θα είναι με την προσευχή του Αγίου! 

Γιατί όπως έλεγε "ευτυχώς η Ελλάδα δεν είναι στα χέρια των πολιτικών"...

NOIAZOMAI







Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου