ΟΙ 4 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

·Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,

·Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

·Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

·Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,

·Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και

·Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

"Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων"»

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ χαρακτήρισε η σημερινή ημέρα ο Καμμένος

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - Δύο εκδοχές υπάρχουν: ή θα χρεοκοπήσουμε ή θα υπογραφεί επώδυνη Συμφωνία με Μνημόνιο - Και τα δύο όμως είναι σε βάρος του ελληνικού λαού!

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ - ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΗ - ΕΑΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

 ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΠΟΛΛΑ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΡΗΞΗ - ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ..

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου