ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ! ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!



"Σημαντική παρέμβαση από την ισχυρή Αριστερή πλατφόρμα" προανήγγειλε για τις επόμενες μέρες ο Κώστας Λαπαβίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στον Guardian!

Ο Οικονομολόγος υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε με το δικό της νόμισμα και παρά τις αρχικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, να χαράξει τελικά τη δικής πορεία, με τη δικής της νομισματική πολιτική!

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΟΝ GUARDIAN
"Υπάρχει μια εναλλακτική διαδρομή για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την έξοδο από την ευρωζώνη. Η έξοδος θα απαλλάξει τη χώρα από την παγίδα του κοινού νομίσματος, επιτρέποντάς της να εφαρμόσει πολιτικές που θα μπορούσαν να αναζωογονήσει την οικονομία και την κοινωνία. Θα ανοίξει μια εφικτή διαδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει νέα ελπίδα, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται σημαντικές δυσκολίες προσαρμογής κατά την αρχική περίοδο.

Η επιλογή εναπόκειται εν τέλει στον ελληνικό λαό. Παρά τις συχνές αναφερόμενες δημοσκοπήσεις που προφανώς δείχνουν ισχυρή υποστήριξη στην ευρωζώνη, η πραγματικότητα είναι ο θυμός και η απογοήτευση μεταξύ των εργαζομένων, των φτωχών και της ρημαγμένης μικρομεσαίας τάξης. Αυτά είναι τα κοινωνικά στρώματα που θα μπορούσαν να βάλουν τη χώρα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, εναπόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στρατηγική του και να προσφέρει φρέσκια ηγεσία στον ελληνικό λαό. Μέσα στις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να γίνει μια σημαντική παρέμβαση από την ισχυρή Αριστερή πλατφόρμα. Η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορα ένα δημόσιο διάλογο και αναμόρφωση της πολιτικής. Η χώρα έχει τη δύναμη να επιβιώσει και θα το κάνει».


ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Στο ίδιο μήκος κύματος η Αριστερή Πλατφόρμα σε προχθεσινό μήνυμά της διαβλέπει το αδιέξοδο, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε Συμφωνία-λαιμητόμο και καλεί την Κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά:

«Στη βάση των τελευταίων εξελίξεων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει 'συμφωνία' προς όφελος του λαού και του τόπου. Η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας.

...Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς».


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
1, Ότι η Αριστερή πλατφόρμα ΔΕΝ ψηφίζει τα Μέτρα και η Κυβέρνηση Τσίπρα χάνει τη δεδηλωμένη
2. Ότι πηγαίνουμε ολοταχώς σε πορεία χωρίς Ευρώ και νέες Εκλογές, λαϊκή αναβάπτιση, φρέσκια ηγεσία, με πορεία εθνικού νομίσματος!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου