ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΟΓΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ! Επίδειξη υπεράσπισης της ΑΟΖ μπροστά στους Αιγυπτίους!

Μεγάλες αλλαγές στο Πολεμικό Δόγμα της Ελλάδας δείχνει τόσο η Στρατιωτική επίδειξη ισχύος για την υπεράσπιση των θαλασσίων συμφερόντων της χώρας, όσο και τα λακωνικά αλλά γεμάτα σημασία και ειδήσεις λόγια που είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μπροστά στον ίδιο τον Αιγύπτιο Υπουργό Άμυνας και τους Επιτελείς του!


"Κλειδί" στην αποκρυπτογράφηση των μεγάλων αλλαγών και αποφάσεων που έχουν όπως φαίνεται ληφθεί τελεσίδικα, είναι το είδος της Άσκησης, αλλά και τα Πρόσωπα που παραβρέθηκαν την Παρασκευή 12/6/2015 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), για να παρακολουθήσουν μια ειδική επίδειξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπεράσπιση θαλάσσιου χώρου, νησιών-νησίδων-βραχονησίδων της Ελλάδας! 


Η Επίδειξη ήταν πράγματι εντυπωσιακή και περιλάμβανε πτώση αλεξιπτωτιστών στη θάλασσα ακόμα και στρατιωτικά τζετ σκι, τα οποία κύλησαν στο νερό από Σινούκ που έκαναν "προσγείωση" κυριολεκτικά στον αφρό της θάλασσας χωρίς καν να βρέξουν τα νύχια τους! 


Παράλληλα έπεσαν και επανδρωμένα στρατιωτικά φουσκωτά με μεγάλη ιπποδύναμη και όλες μαζί οι Ειδικές Δυνάμεις κινήθηκαν με ταχύτητα αστραπής προς παρακείμενη ακρογιαλιά για αποβίβαση και ενέργειες...


Την επίδειξη παρατηρούσε με γερακίσιο βλέμμα ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου  Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ ντυμένος με στρατιωτική στολή, περιτριγυρισμένος από τους επιτελείς και αξιωματικούς του!
Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί Ελλάδα και Κύπρος προσπαθούν να συμφωνήσουν με την Αίγυπτο την από κοινού οριοθέτηση της ΑΟΖ, τη στιγμή που ωρύεται, αμφισβητεί, παραβιάζει, προκαλεί και μας απειλεί η Τουρκία!


Χρειαζόταν επομένως ένας εντυπωσιακός καθησυχασμός του Καΐρου, όπως αυτός που παρακολούθησαν οι Αιγύπτιοι, βλέποντας με τα μάτια τους ότι οι Έλληνες δεν αστειεύονται, θεωρώντας ζωτική και αξιοποιήσιμη κάθε απόμακρη βραχονησίδα, επειδή προσδίδει ΑΟΖ, νέο και περισσότερο θαλάσσιο, αποκλειστικά εκμεταλλεύσιμο, οικονομικό χώρο στην Ελλάδα!


ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ
  "Ήταν σημαντικό, ότι σήμερα μαζί με τον Αιγύπτιο Υπουργό, την αιγυπτιακή Κυβέρνηση και τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσαμε μία καινούργια ημέρα, εδώ στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Μια ημέρα που υποχρεώνει όλους μας, να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα, τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου" τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ...

Έτσι, από όλα τα παραπάνω είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει ρητή πρόθεση για τη δημιουργία Νέου Στρατιωτικού/Πολεμικού Δόγματος της Ελλάδας - "ανασχεδιασμό" το χαρακτήρισε ο κ. Καμμένος - αφού η χώρα μας δεν θα έχει να υπερασπίσει έναν στενό θαλάσσιο χώρο έξι ναυτικών μιλίων, αλλά διακοσίων ναυτικών μιλίων, γύρω από κάθε ακτή και νήσο, νησίδα, βραχονησίδα μας! Όσων προσδίδει η ΑΟΖ!


Και ο Πάνος Καμμένος συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ακόμη περισσότερο τον νέο Στρατιωτικό  προσανατολισμό της χώρας:
"Θα πρέπει να προστατεύουμε εκτός από τα εδάφη μας, τον εναέριο χώρο μας, τη θαλάσσια περιοχή μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Αυτό εκτείνει τη γραμμή άμυνας άλλα 200 μίλια. Έχει υποχρεώσεις αλλά και ουσιαστικά θα είναι αυτός ο λόγος που θα μας βοηθήσει με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, του υποθαλάσσιου πλούτου για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία καινούργια φάση. Η οικονομική κρίση θα είναι πια παρελθόν"


Τα λόγια αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα - εάν θέλει Οικονομική Ευημερία και εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων της ΑΟΖ - πρέπει να επενδύσει άμεσα στην Πολεμική Τεχνολογία, την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία, να ανασχέσει τον φοβερό Δημογραφικό Όλεθρο και να φτιάξει ένα νέο Στρατιωτικό/Αμυντικό/Πολεμικό Σχεδιασμό-Δόγμα Αποτροπής και Ισχύος και Πολλαπλών Αντιποίνων, ώστε να δυναμώσει ποιοτικά και ποσοτικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της, για να καλύπτει αποτελεσματικά υπερπολλαπλάσιο θαλάσσιο χώρο, τη στιγμή που η Τουρκία από χρόνια έχει σχεδιάσει τη δική της αναβάθμιση και υπεροπλία!


   Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται μια νέα, εθνική παιδεία, μια νέα οικονομική πολιτική Ανάπτυξης, ένα νέο αγκάλιασμα της Ομογένειας και της Κύπρου, που δεν πρέπει να αφεθεί με τίποτα να αιχμαλωτιστεί σε Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία!

 Χρειάζεται μια εθνική συναπόφαση Νίκης, μια νέα εθνική συνεργασία και Εθνικό Όραμα, με παράλληλη απομόνωση της αχαρακτήριστης και προσβλητικής φιλοχιτλερικής Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονη επανελληνοποίηση της ξέθωρης, αδιάφορης, μέχρι και εχθρικής προς τα εθνικά συμφέροντα Αριστερής Αυγής... 
 Επειδή η ευημερία, περνά από την Εθνική Άμυνα! Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι!


Εάν θέλουμε λοιπόν καταληκτικά την ΑΟΖ, τα πετρέλαια, το φυσικό αέριό της, τον τουρισμό μας και τα οφέλη του, πρέπει να γίνουμε ικανοί να τα διαφυλάξουμε τόσο δυνατά, αποφασιστικά και προηγμένα, ώστε να "κόβονται" τα πόδια κάθε επίδοξου εισβολέα, στη θέα και μόνο των νέων ελληνικών πλοίων, υποβρυχίων, αεροσκαφών και υπερόπλων, αλλά και στο βλέμμα κάθε συνειδητοποιημένου Ελληνόπουλου, Έλληνα και Ελληνίδας, πολίτη ή πολιτικού!

Κάπως έτσι άλλωστε λειτουργεί και το κράτος του Ισραήλ στο εσωτερικό του, καταφέρνοντας μικρό όντας, να είναι θανάσιμος αντίπαλος για κάθε εχθρό ή συνασπισμό εχθρών, όποιοι κι αν είναι, αποτρέποντάς τους εκ των προτέρων να το αγγίξουν έστω και σαν "υπόθεση εργασίας"...

ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
Η εξαγγελία νέου, πολύ μεγάλου, φιλόδοξου Εξοπλιστικού Προγράμματος π.χ. 80 δισ. ευρώ, θα άλλαζε άλλωστε εκ βάθρων την αντιμετώπιση της Ελλάδας, θα βοηθούσε στην άμεση χαλάρωση των όρων και μέτρων, σε διαγραφές χρεών και σε κάθε διευκόλυνσή μας, ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε εκ νέου για να αγοράζουμε επίσης εκ νέου... Αλλά αυτή τη φορά για την Ελλάδα, την ΑΟΖ και το μέλλον της...
Άλλωστε λεφτά υπάρχουν έξω... Αρκεί να παίξουμε σωστά... Και να μάθουμε επιτέλους από τα λάθη μας...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου