ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΑ


 Η μεγάλη έκπληξη της εξαιρετικής εκδήλωσης προς τιμήν του Καπετάν Άγρα και Μίγγα που έγινε το Σάββατο 6-7-2015 στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ήταν η παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος ήρθε από την άλλη άκρη της Ελλάδας, μόνο και μόνο για το μεγάλο παλικάρι του Μακεδονικού Αγώνα, που καταγόταν από την περιοχή του Δήμου του, ο οποίος περιλαμβάνει Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Κυπαρισσία!

Και μόνο αυτό το γεγονός συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους, τη στιγμή που ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης δεν έστειλε ούτε τον σωφέρ του, ο κ. Κατσίβελας ήρθε από την μακρινή Κυπαρισσία!

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του κορυφώθηκε η συγκίνηση του κόσμου, καθώς με έντονη συναισθηματική φόρτιση αναφέρθηκε τον Άγρα και την ιστορική οικογένεια Οπλαρχηγών του 1821 που πολέμησαν σε Δερβενάκι, Νιόκαστρο, Παλαιά Πάτρα και στη Μάχη των Αθηνών!

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΑ
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιδρυτής του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Κωνσταντίνος Κάλφας και έτσι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κατ΄ ιδίαν μαζί του, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο, γεμάτο αγάπη για τον Καπετάν Άγρα (Τέλλο Αγαπηνό), τον οποίο από μικρός θαύμαζε, όπως μας είπε, αντικρίζοντας το μνημείο του.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας μας εκμυστηρεύτηκε το προσωπικό όραμά του για την ανάδειξη της μορφής και της προσφοράς του Άγρα, ενώ σηζητήσαμε την προοπτική μιας μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης προς τιμήν του παλικαριού στους Γαργαλιάνους του Δήμο Τριφυλίας απ΄ όπου καταγόταν και την καθιέρωσή της ως Πανελλήνιου Εορτασμού, που θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα και ζωντανές αναπαραστάσεις από ζωή και τις μάχες του Τέλλου μέσα στο Βάλτο των Γιαννιτσών εναντίον των Κομιτατζήδων!

Θα είμαστε στο πλευρό του, αφού μας απέδειξε εδώ στη Θεσσαλονίκη, πως είναι ένας Δήμαρχος που Νοιάζεται

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου