ΠΑΝΔΗΜΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


  Παρών και πάλι στον αγώνα για την Μακεδονία μας, δίνει, όπως υποσχέθηκε, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, με "Πάνδημη και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία" την Κυριακή το πρωί, 21 Ιανουαρίου, στον Άγιο Δημήτριο, για τη Μακεδονία μας!

ΑΘΝΙΜΟΣ: ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
 Όπως αποκαλύπτει τώρα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο Άνθιμος έχει δώσει παράλληλα "πράσινο φως" και για τη συμμετοχή του λαού στο Συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο, αφού μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα (16-1-2018) στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης είπε ότι "αυτοί που κάνουν το Συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο καλά κάνουν και το κάνουν" για να προσθέσει "αλλά και εμείς θα κάνουμε την Κυριακή το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Θεία Λειτουργία, μαζί με άλλους Αρχιερείς και θα προσευχηθούμε να έχει θετική έκβαση το ζήτημα" της Μακεδονίας!

  Επίσης και χθες, απόγευμα Τετάρτης (17-1-2018), κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Άγιο
Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τόνισε πως "η είσοδος στο Συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο είναι ελεύθερη για όσους θέλουν", για να συνεχίσει αργότερα ταπεινά "πως και ο ίδιος θα ακούσει με προσοχή όσα θα πουν οι ομιλητές του Συλλαλητηρίου, για να ενισχυθεί στον αγώνα του".  Υπογράμμισε όμως και πάλι πως την Κυριακή το πρωί θα μιλήσει για το θέμα στον Άγιο Δημήτριο, αφού πρώτα γίνει Θεία Λειτουργία και προσευχή, μαζί με άλλους Αρχιερείς, για την Μακεδονία μας!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
   Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη εμπειρία του στη διοργάνωση Συλλαλητηρίων, θυμίζοντας τα πολύ μεγάλα Συλλαλητήρια που διοργάνωσε  με συνεργασία και αγάπη με τον μακαριστό Χριστόδουλο για τις ταυτότητες, όπως είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα περιμένει μια πιο κατάλληλη στιγμή για την διοργάνωση ενός τέτοιου μεγέθους Πανεθνικού Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, όπως έγινε άλλωστε με την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα και το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το 2008, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε σπορ - δείτε εδώ), τις παραμονές της κρίσιμη Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, που θα προετοίμαζε την ατζέντα για την επακόλουθη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι. 

   Πράγματι, η επιτυχία εκείνη ήταν τόσο μεγάλη (παρά την υπονόμευση τότε του ΛΑΟΣ και του απαγορευτικού από Δήμαρχο και Νέα Δημοκρατία), ώστε η τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, να δηλώσει εμπιστευτικά σε δημοσιογράφους πως "οι ΗΠΑ δεν έπρεπε πια να ρισκάρουν μαζικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα για το Σκοπιανό", μη θέλοντας να ξυπνήσουν τον "γίγαντα" λαό και τα Σκόπια χάσουν έτσι μια για πάντα το "τρένο"...

   Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, στις 4 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί εμπιστευτικά στον Παναγιώτατο Εθνικό Συλλαλητήριο για τις 14 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, ανήμερα της επετείου του 1ου εκείνου Ιστορικού Συλλαλητηρίου του 1992, την ίδια ακριβώς μέρα, στο ίδιο ακριβώς μέρος... Προέκυψε όμως η αυθόρμητη κινητοποίηση πολιτών στο διαδίκτυο για τις 21 Ιανουαρίου και για λόγους εθνικής ενότητας και ομοψυχίας η Επιτροπή απέσυρε την ημερομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, αφού και οι διοργανωτές του Λευκού Πύργου δεν θέλησαν να μετακινήσουν τη δική τους για τις 14. 

  Η Επιτροπή μάλιστα, σε συνεννόηση και με την ΠΟΠΣΜ και με την Εκκλησία, παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να βρεθεί η καλύτερη στρατηγικά και πάλι ημερομηνία για το επόμενο πια μεγάλο Εθνικό Συλλαλητήριο, για να "πονέσει" ακόμη περισσότερο σε κάποιους μέσα και έξω, που νομίζουν πως μπορούν να πουλούν και να αγοράζουν την ένδοξη Μακεδονία του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου, του Αγίου Δημητρίου και των Μακεδονομάχων!

   Ας προσέχουν λοιπόν κάποιοι "καλοθελητές" που προσπαθούν να κατηγορήσουν τον Άνθιμο, κυρίως άτομα που αντιχριστιανικούς ή φανατικούς κύκλους, που απουσίαζαν τόσα χρόνια από τις δικές του και δικές μας μάχες... Άλλωστε, ο Άγιος Δημήτριος αποδείχθηκε "μέγας" όταν η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία βρέθηκαν σε κινδύνους...

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
   Επομένως, την Κυριακή έχουμε όλοι δύο μεγάλα καλέσματα, στα οποία και πρέπει να παραβρεθούμε. Πρώτο και πρωϊνό, αυτό στον Άγιο Δημήτριο, από τις 7 - 11.00, για την "Πάνδημη και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία" για την Μακεδονία μας! (Παρομοίως είχε κάνει στον Άγιο Δημήτριο τουλάχιστον δύο φορές και ο προηγούμενος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μακαριστός Παντελεήμων ο Β΄, με πλήθος πιστών χριστιανών, εκείνων που δεν είχαν ξεχάσει και συνέχιζαν τον αγώνα με αγνότητα και αποφασιστικότητα)

  Ιδού η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης:
"Προσκαλοῦμε καὶ παρακαλοῦμε τὸν ἱερὸ Κλῆρο καὶ τὸν εὐσεβῆ Λαὸ τῆς Θεσσαλονίκης σὲ πανστρατιὰ προσευχῆς πρὸς τὸν Δωρεοδότη ἅγιο Θεὸ μὲ κύριο αἴτημα, πρῶτον νὰ διατηρηθῇ γιὰ πάντα ἡ μεγάλη δωρεὰ τῆς ΕΙΡΗΝΗΣ στὴν πατρίδα μας καὶ στὴν περιοχή μας, καὶ δεύτερον νὰ ἀποδοθῇ στὴν ΕΛΛΑΔΑ μας ἡ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σχετικὰ μὲ τὸ ὄνομα τῆς ἑλληνικωτάτης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας

 Οὐδεὶς μπορεῖ νὰ σφετερισθῇ τὸ ὄνομα τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ποὺ εἶναι μία καὶ μόνη καὶ εἶναι Ἑλληνική. Τὸ κράτος τῶν Σκοπίων, ποὺ εἶναι εὐεργετημένο πολλαπλῶς ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας τὴν Ἑλλάδα, νὰ φωτισθῇ ὡς πρὸς τὴν βούληση τῆς πολιτικῆς ἡγεσίας του καὶ τῶν ἀνὰ τὸν κόσμον προπαγανδιστῶν του, ὥστε νὰ ἐγκαταλείψῃ τὴν παραχάραξη τῆς ἱστορίας καὶ τὶς περιπλοκὲς τῶν εὐφαντάστων μύθων, σχε-τικὰ μὲ τὴν κλοπὴ καὶ τὴν ἰδιοποίηση τοῦ ὀνόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Στὴν Θεία λειτουργία τῆς προσεχοῦς Κυριακῆς, 21ης Ἰανουαρίου, στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Αγίου Δημητρίου - Πολιούχου, θὰ προεξάρχῃ ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἄνθιμος καὶ θὰ συμμετάσχουν καὶ ἄλλοι Ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς. 

Προσκαλεῖσθε ὅλοι νὰ συμμετάσχετε στὴν εἰρηνικὴ καὶ πνευματικὴ αὐτὴ ἐκδήλωση ὑπὲρ τῆς Πατρίδος μας καὶ τῆς ἑλληνικοτάτης Μακεδονίας μας"

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
   Το δεύτερο κάλεσμα, είναι ως γνωστόν την Κυριακή και πάλι, στις 2.00 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο, σε ένα αυθόρμητο και πηγαίο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (δείτε εδώ)για την επιτυχία του οποίου και δεκάδες χριστιανικοί σύλλογοι, ενορίες και σωματεία έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί...

  Γιατί, όχι μόνο το Όνομα δεν πρόκειται να δώσουμε, αλλά ούτε μια τρίχα από την ουρά του Βουκεφάλα μας!

   Και έπεται συνέχεια...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ TV
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου