ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


  Την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ανήμερα της επετείου του ιστορικού Διαγγέλματος του "ΟΧΙ" από τον Τάσσο Παπαδόπουλο (7 Απριλίου 2004), συνέβη στην Βουλή της Κύπρου μια φοβερή τραγωδία!

   ΚΑΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
   Κατά απαίτηση των Τούρκων και του ίδιου του Μουσταφά Ακιντζί και με τις δόλιες ψήφους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, καταργήθηκε προηγούμενη απόφαση της Κυπριακής Βουλής της 15ης Ιανουαρίου 2017, για την τέλεση ειδικής εορταστικής αναφοράς από τους Καθηγητές στα Σχολεία της Κύπρου και την έκδοση/διαμοιρασμό ειδικού εντύπου προς τους μαθητές, ώστε να τιμηθεί σχολικά το ιστορικό Δημοψήφισμα της 15-1-1950 για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, που είχε σαρώσει με 95,7%! Για τα μάτια του κόσμου, η σχετική αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε τώρα ντροπιαστικά από την Βουλή των Αντιπροσώπων στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ακυρωθεί...

   Η κατάντια των δίδυμων συνενόχων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, των υπέρμαχων του αθλίου Σχεδίου Ανάν είτε παλαιού είτε τωρινού, να υποκύψουν στην εξοργιστική απαίτηση του Αττίλα στην κατάργηση του σχολικού εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά, καθώς η αυτοκατάργηση της Σχολικής Επετείου για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αποτελεί αυτοκατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάργηση της Ελληνικότητας, κατάργηση της ίδιας της αιματοβαμμένης Ιστορίας!

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β΄ ΜΥΡΙΑΝΘΕΥΣ - Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
   Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κυπριακού Ελληνισμού Μακάριος Β΄ ο Μυριανθεύς, ο από Κυρηνείας (1917), υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής και η ψυχή του Εθνικού εκείνου Δημοψηφίσματος, ο οποίος και πρώτος υπέγραφε το αίτημα της Ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα!

Ο ηρωικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Β΄ - Η ψυχή του Δημοψηφίσματος για την Ένωση με την Ελλάδα
 Εθελοντής στους απελευθερωτικούς Πολέμους της Ελλάδας 1912 - 13, ζωσμένος τα άρματα της Πίστης και της Πατρίδας, διακρίθηκε σαν νέος Παπαφλέσσας για τη φλόγα και τον πατριωτισμό του, εμψυχώνοντας τα παλικάρια που ελευθέρωναν Ήπειρο και Μακεδονία φτάνοντας ως τη Θράκη!
"Κυρήνεια" - Το πολεμικό αεροπλάνο που αγόρασε με έρανο ο Μακάριος Β΄ για την μάνα Ελλάδα

   Ήταν τέτοια η φωτιά της πατρίδας και της Ελευθερίας που έκαιγε στην καρδιά του, ώστε οργάνωσε συστηματικό έρανο στην φτωχική του Κερύνεια (1926- 1928), τόσο εντατικό, που κατόρθωσε να μαζέψει χρήματα για την αγορά ενός ολόκληρου πολεμικού αεροπλάνου που δώρησε στην Ελλάδα και το οποίο ονομάστηκε φυσικά "Κυρήνεια" (δείτε σχετικά)! (Δείτε και πρότασή μας προς του σημερινούς Ομογενείς για επείγουσα αγορά F-35)

  Ανύψωσε και τόνωσε εξαιρετικά το εθνικό αίσθημα των Κερυνειωτών γυρνώντας σαν Πατροκοσμάς ένα προς ένα τα χωριά και τα σχολειά, όπου οι Άγγλοι απαγόρευαν σημαία, εθνικό ύμνο και εικόνες ήρωων και βροντοφώναζε στα παιδιά πως ήταν Έλληνες και όχι Άγγλοι και άνοιγε διάπλατα Ελληνικές Σημαίες, ψέλλοντας λιονταρίσια τον Εθνικό μας Ύμνο, αδιαφορώντας για τον κατακτητή και τους τυραννικούς νόμους του! 

  Κάτι που πρέπει και σήμερα να κάνουν οι Μητροπολίτες μας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, ειδικά στην Ελλάδα, όπου τους απαγορεύεται πλέον η είσοδος. Να ορμίσουν με μπαρούτι καρδιάς στα Σχολεία, να ξυπνήσουν τα παιδιά και τους "υπαλλήλους" Δασκάλους, να τους ξανακάνουν Λειτουργούς του Έθνους και της Παιδείας μας!

  Τον Οκτώβριο του 1931 πάλι, ως Μητροπολίτης Κερύνειας, είχε λάβει μέρος με ενθουσιασμό στον Κυπριακό Ξεσηκωμό εναντίον των Άγγλων και υπέρ της Ένωσης με την Ελλάδα - τότε που ο Ελληνισμός έκαψε και έκανε στάχτη το Αγγλικό Κυβερνείο και οι Βρετανοί χρειάστηκε να φέρουν στρατό από την Αίγυπτο για να ελέγξουν την κατάσταση - και γι΄ αυτό εξορίστηκε στις 26-10-1931 στην Αθήνα, μέχρι το 1946, οπότε και εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου!
Η υπογραφή του Μακαρίου Β΄ στο Δημοψήφισμα της Ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα

   Έχοντας ζήσει λοιπόν μεγάλες δόξες της Ελλάδας, όπως το 1912-13, το 1940-41, θέλησε με το θάρρος του νικητή Ελληνισμού, να πιέσει τους "Συμμάχους" Άγγλους να αφήσουν πλέον ελεύθερη την Κύπρο για να ενωθεί με την Ελλάδα.

   Αλλά η αχάριστη Αγγλία (με θιασώτη τον μεγάλο ανθέλληνα Άντονι Ήντεν), που αν δεν ήταν η Ελλάδα και μαζί της πολλοί Έλληνες πολεμιστές της Κύπρου να σταματήσουν τον Μουσολίνι και να καθυστερήσουν δραματικά και μοιραία τον Χίτλερ, θα ήταν σήμερα ένα γερμανικό κρατίδιο, θεωρώντας απειλή τον μεγάλο, ενωμένο Ελληνισμό, δεν ήθελε ούτε να ακούσει την φωνή των Κυπρίων αδελφών μας και προσπαθούσε με τεχνάσματα να αποτρέψει το ποθούμενο, όπως έκαναν οι Μεγάλες Δυνάμεις στη Βόρειο Ήπειρο, που αντί Ανεξαρτησίας και Ένωσης, της αναγνώρισαν ψευτο"αυτονομία" εντός της Αλβανίας και την απέκοψαν από την μάνα Ελλάδα εγκλωβίζοντας την στην αλβανική σκλαβιά και θηριωδία!

   Ο δε Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Β΄ όμως ήταν ανένδοτος και ασυμβίβαστος! Δεν συζητούσε μεσοβέζικες λύσεις, ούτε έπεφτε στις διπλωματικές παγίδες των Άγγλων! Ήθελε καθαρή, κρυστάλλινη, ολοκληρωμένη Ένωση της Κύπρου με την μάνα Ελλάδα! Τίποτε άλλο! 

   Και γι΄ αυτό, πήρε απόφαση, παρά την μεγάλη του ηλικία - ήταν τότε 80 ετών - και οργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο, χάρη στην Εκκλησία και μέσα στις Εκκλησίες, το Ιστορικό Εθνικό Δημοψήφισμα της Ένωσης στις 15 Ιανουαρίου 1950, όπου συμμετείχε σαρωτικά το 95,7 %, ενώ ψήφισαν (αυτοπροσώπως με υπογραφή) και κάμποσοι Τούρκοι και Αρμένιοι!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
   Και έρχονται σήμερα κάποιοι λεγόμενοι Έλληνες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, για να απαγορεύσουν στην ουσία τον Σχολικό Εορτασμό της 15ης Ιανουαρίου 1950 και να κρύψουν την ιστορική απόφαση - Δημοψήφισμα των ηρωικών Κυπρίων μας για αμετάκλητη Ένωση με την Ελλάδα! Να μην το μάθουν τα παιδιά στα κυπριακά Σχολεία και αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Έλληνες! Να μην αντιταχθούν οι μελλοντικές γενιές στην πλήρη Τουρκοποίηση του Νησιού με τα Σχέδια Ανάν και την τουρκο"Ομοσπονδοποίηση", αναβιβάζοντας σε συγκυβερνήτη και αφεντικό όλης της Κύπρου τον Αττίλα και την Άγκυρα!

Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ...
   Γιατί το τραγικότερο όλων, είναι πως η κατάργηση του ψηφισμένου από την Κυπριακή Βουλή Σχολικού Εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, έγινε κατά απαίτηση του κατοχικού "ηγέτη" Ακιντζί! 

"Την Ελλάδα θέλομε και ας τρώγωμεν πέτρες" 
  Και οι δούλοι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ έσκυψαν το κεφάλι και ξερίζωσαν την Ένωση με την Ελλάδα, που σαν βασιλικός επί Σταυρώ, θα φυτρώσει και θα ξαναφυτρώνει πάντα όσο και αν την ξεριζώνουν! Επειδή και η μαρτυρική Κύπρος μας είναι Ελλάδα! Και θα ήταν ήδη ενωμένη με την Ελλάδα, εάν δεν υπήρχε ο άθλιος Άντονι Ήντεν που την παρέδωσε στους Τούρκους, εάν δεν έπαυε να υπάρχει ο Μακάριος Β΄ και ο ασυμβίβαστος Παπάγος, εάν δεν υπήρχε η τραγική αμερικανοκίνητη Χούντα που πήρε πίσω ολόκληρη την Ελλαδική σιδηρά Μεραρχία της Κύπρου, εάν δεν υπήρχαν τα συνεχή τραγικά λάθη και οι υποχωρήσεις μας σαν και αυτή τώρα στη Βουλή της Κύπρου, κατά της οποίας προσέφυγαν ήδη οκτώ Κύπριοι στο Ανώτατο Δικαστήριο!

   Στην Κύπρο μας, ακόμα και μέσα στη Βουλή της, δεν έχουμε δυστυχώς Δημοκρατία, αλλά πλέον Ακινζτοκρατία και Τουρκοκρατία!

ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΕ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
  Την ίδια στιγμή, απερρίφθη πρόταση στην Κυπριακή Βουλή για απαίτηση απομάκρυνσης της τεράστιας κατοχική σημαίας του Αττίλα στην πλαγιά έναντι της Λευκωσίας, ενώ δεν ετέθη καμία απαίτηση για παύση των Τουρκικών Εορτασμών της Εισβολής και της Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους! Ούτε καν για την απάλειψη απειλής και παραβίασης από Τουρκικά πλοία της Κυπριακής ΑΟΖ, έστω αυτής του ελεύθερου κομματιού!

 Δείτε και ακούστε παρακάτω τι απαντούσε όμως ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις αρχικές αντιδράσεις Ακιντζί για την ψήφιση από τη Βουλή στις 15-1-2017 του Σχολικού Εορτασμού του Ενωτικού Δημοψηφίσματος... 




  Τρεις μήνες όμως μετά, το ίδιο το Κόμμα του Προέδρου, ο ΔΗΣΥ, φέρνει και ψηφίζει στην ίδια Βουλή, μαζί με το συνένοχο ΑΚΕΛ, την κατάργηση του Εορτασμού! 
   Ντροπή Πρόεδρε! Αλλά σε γνωρίζει ο Ελληνισμός από τότε που πολεμούσες τον Εθνάρχη Τάσσο Παπαδόπουλο και τασσόσουν υπέρ του Σχεδίου Ανάν! 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
   Τραγική είναι και η απουσία στα σχολικά βιβλία της Κύπρου όλων των μεγάλων εθνικών γεγονότων και προσωπικοτήτων που αφορούν το Κυπριακό Δημοψήφισμα της Ένωσης με την Ελλάδα της 15/22 Ιανουαρίου 1950! Δημοψήφισμα που αποτέλεσε την απαρχή και τη βάση του μετέπειτα  ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959!

Ελάχιστα και στο Βιβλίο Ιστορίας Γυμνασίου σελ. 112
   Συγκεκριμένα στο Βιβλίο Κυπριακή Ιστορίας Γυμνασίου αφιερώνονται λίγες μόνο γραμμές χωρίς καμία φωτογραφία ή εικόνα, στο πάνω μέρος της σελίδας 112, ενώ στο Βιβλίο "Ιστορία της Κύπρου- Μεσαιωνική και Νεώτερη 1192-1974" της Γ΄Λυκείου, υπάρχουν μόλις πεντέμιση γραμμές και μια φωτοτυπία του "Αξιούμεν" στις  σελ. 209 και 211...

   Πεντέμιση γραμμές για το τεράστιο σε συμμετοχή και σημασία Δημοψήφισμα της Ένωσης με την Ελλάδα, κάτω από την φοβέρα και τον τρόμο τότε της Αγγλοκρατίας!

Πεντέμιση γραμμές και μια φωτοτυπία...
   Η Ένωση με την Ελλάδα ενοχλεί ακόμα τις Μεγάλες Δυνάμεις, γιατί μετατρέπει σε μεγάλη ναυτική, τουριστική, οικονομική και πλέον ενεργειακή δύναμη τον Ελληνισμό!
   Αλλά ενοχλεί σφόδρα και την ίδια την Τουρκία, που εποφθαλμιά μέσω της τουρκοΟμοσπονδίας, να αφεντέψει και τα ελεύθερα μέρη και την βαθύπλουτη ΑΟΖ τους...

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
   Αντιστοίχως, στα Ελλαδικά τώρα Σχολεία, η Κύπρος (όπως και η Βόρειος Ήπειρος) είναι παντελώς εξαφανισμένη, με θαμμένους κυριολεκτικά τους μεγάλους ήρωες και πρωταγωνιστές της, ακόμη και τα αμούστακα παιδιά/μαθητές της ΕΟΚΑ και των "Φυλακισμένων Μνημάτων", που πάλεψαν και θυσιάστηκαν ως Έλληνες για την μία και κοινή μας Ελλάδα!

   Τα Ελλαδόπουλα, δεν έχουν ιδέα για ΕΟΚΑ, Αττίλα, Κυπριανό, Μακάριους, Αυξεντίου, Παλληκαρίδη... 
  
Ούτε φυσικά για τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Σπυρίδωνα Βλάχο, τον αποκαλούμενο και "Φωνή του Γένους", που έδωσε πολλούς αγώνες και διοργάνωσε τα μεγάλα εθνικά Συλλαλητήρια στην Αθήνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα!

   Ούτε έχουν ακούσει ποτέ και τα αθάνατα λόγια του Κύπριου ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη (1849-1917) :

Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη (=συνόκαιρη) του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ι-ξηλείψη (=εξαλείψει)
κανένας, γιατί σιέπει (=σκέπη) την που (=από) τα 'ψη (=ύψη) ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη εν (=είναι) να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ




Συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα

Τάσσος Παπαδόπουλος - Ανήμερα του ΟΧΙ του 7-4-2004, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είπαν ΝΑΙ στις 7-4-2017

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου