ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ!



 Ξημερώματα της Πέμπτης 20-4-2017 εκτοξεύθηκε για πέμπτη φορά στο Διάστημα ο Έλληνας Κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος, με στόχο να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου κάποτε ανέβασε με δική του πρωτοβουλία και την Ελληνική Σημαία, την οποία παρέδωσε έπειτα στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αθήνα το 2003!

 Ο Θεόδωρος εκτοξεύθηκε μαζί με τον Αμερικανό συνάδελφό του Jack Fischer με το βελτιωμένο διαστημικό σκάφος Soyuz MS-04 από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

   Το Σογιούζ οποίο μεταφέρει επάνω 70 κιλά τρόφιμα αλλά και νέα επιστημονικά εργαλεία για έρευνες σχετικά με τον καρκίνο, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τους ημιαγωγούς κρυστάλλων και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες επανεισόδου.



ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
  Ο Θεόδωρος, κατάγεται από τον Ελληνισμό του Πόντου, από μια ευσεβή οικογένεια που ζει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, την οποία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να γνωρίσω πριν από χρόνια μαζί με τον Συγγραφέα Δημήτρη Αλεξάνδρου, για τις ανάγκες του βιβλίου του (δείτε εδώ).

   Είχα θαυμάσει τότε την απλότητα και καλοσύνη των γονέων του (Ελένης Γραμματικοπούλου και Νικόλαος Γιουρτσίχιν - Σερεκίδης από μητέρα), μέσα στο μικρό σπίτι τους όπου έλαμπε κυριολεκτικά άσβεστο καντήλι μπροστά στα εικονίσματα του Χριστού και της Παναγιάς, ενώ πολλά πληροφορηθήκαμε για την καταγωγή της οικογένειας από τον Πόντο και τις φοβερές ώρες της Γενοκτονίας και της διαφυγής, από την θεία του Θεόδωρου, την Ιφιγένεια! Είναι πράγματα που πρέπει να τα διαβάσουν όλοι οι Έλληνες, συγκλονιστικές, κινηματογραφικές στιγμές και υπάρχουν πια μέσα στο ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Αλεξάνδρου.

   Επίσης μου είχε κάνει εντύπωση τότε η μεθοδικότητα του Ρωσικού συστήματος, που έψαχνε τα ταλέντα και τις κλίσεις όλων των μαθητών, για να δει πού μπορεί καλύτερα να αποδώσει και να αξιοποιηθεί ο καθένας. Έτσι μια μέρα ξαφνικά χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού τους στη Ρωσία και τους είπαν πως πρέπει να πάρουν τον Θεόδωρο στη Φυσικομαθηματική και αργότερα στο Διάστημα, επειδή είχε τα προσόντα...

   Στην Ελλάδα, με τα τόσα ταλέντα και μυαλά, που αξιοποιούν δυστυχώς άλλοι, όχι μόνο δεν δίνεται καμμία σημασία και ευκαιρία, αλλά αντιθέτως διώκονται και εξαφανίζονται οι άξιοι και οι ικανοί, για να μπουν πάντα οι εκλεκτοί και συνήθως μη κατάλληλοι του εκάστοτε κόμματος εξουσίας...
   Γι΄ αυτό το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ οραματίζεται μια Νέα Παιδεία, που μπορεί να δώσει μια Νέα Ελλάδα.

   Καλό ταξίδι Θεόδωρε

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Προετοιμασίες και έλεγχοι των Κοσμοναυτών

Συνέντευξη του Θεόδωρου στο Ξενοδοχείο Κοσμοναυτών στο Μπαϊκονούρ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου