ΔΙΠΛΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ "ΔΙΝΕΙ" ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


  Μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι "τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος", έρχεται το ελληνικό Βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου, να ρίξει νερό στον μύλο της Άγκυρας, προκαλώντας διπλή οργή και πίκρα για το μέγεθος της ατέλειωτης υπονόμευσης!

   Συγκεκριμένα, 20 ολόκληρα χρόνια μετά την Τραγωδία των Ιμίων επί Σημίτη, Πάγκαλου, Αρσένη, το βιβλίο "Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία" της Γ΄ Γυμνασίου, μαθαίνει σήμερα στα Ελληνόπουλα, μέσα σε τέσσερις μόλις μισογραμμές της σελίδας 163, ότι:

Πιστό αντίγραφο της σχολικής έκδοσης 2016

1. Δεν είναι δύο οι Βραχονησίδες αλλά μόνο "μία", αφού το σχολικό κείμενο χρησιμοποιεί τον ενικό αριθμό: "βραχονησίδας"! Φαίνεται πως οι συντάκτες χάρισαν ήδη την μία, την ανατολική προφανώς Ίμια, στην Τουρκία, εκείνη δηλαδή επάνω στην οποία εκδηλώθηκε η εισβολή Τούρκων κομμάντος τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996...

 2. Τα Ίμια είναι γκρίζα και διεκδικούμενα και από την ...Ελλάδα, αφού στο σχολικό βιβλίο αναγράφεται: "με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια..."! Χωρίς να αναφέρεται πρώτον ποιανού είναι (Ελλάδα), ούτε δεύτερον από ποιον διεκδικείται (Τουρκία)! 
 Μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου στο Π.Ι., έχει προστεθεί μια ελάχιστη διόρθωση: "με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια...". Κάτι το οποίο δεν υπάρχει όμως στο βιβλίο των παιδιών, ούτε είναι αρκετό, αφού και πάλι δεν αναγράφεται ρητά η ελληνικότητα των Ιμίων!

  3. Δεν αναφέρεται ότι οι Τούρκοι προσγειώθηκαν παράνομα με ελικόπτερο και αφαίρεσαν προκλητικά την Ελληνική Σημαία από τις Ελληνικές Βραχονησίδες! Τα παιδιά δεν πρέπει να δουν ότι εκεί πάνω υπήρχε κάποτε Ελληνική Σημαία!

Οι τρεις φάσεις της αρχικής τουρκικής πρόκλησης στα Ίμια το 1996

4. Δεν αναφέρεται η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου και ο θάνατος των τριών Έλληνων ηρώων που διαπίστωσαν την τουρκική εισβολή επί της μίας Βραχονησίδας! Τα ονόματα, την ύπαρξή τους, τον μυστηριώδη θάνατό τους, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μάθουν τα Ελληνόπουλα στα Σχολεία!

Χριστόδουλος Καραθανάσης Υποπλοίαρχος, Παναγιώτης Βλαχάκος Υποπλοίαρχος, Έκτορας Γιαλοψός Αρχικελευστής

 5. Το βιβλίο Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου, που γράφει και κρύβει συνάμα όλα τα παραπάνω και χαρίζει επί της ουσίας τα Ίμια στην Τουρκία, είναι φετινό, της έκδοσης 2016, δηλαδή της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το πήραμε από το χέρι μαθητού της Γ΄ Γυμνασίου. Και δεν έχει διορθωθεί τίποτε και σε αυτό, όπως και σε εκείνα των παλαιοτέρων εκδόσεων, 20 ολόκληρα χρόνια μετά την τραγική νύχτα των Ιμίων, που δεν δίδαξε φαίνεται τίποτε και σε κανέναν...

 Το 99,9% των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων δεν ξέρουν τίποτα για τα Ίμια, ούτε τι είναι, ούτε πολύ περισσότερο πού είναι, με εξαίρεση κάποιων παιδιών στην Κάλυμνο, που βλέπουν από μακριά τις περήφανες Ελληνικές Βραχονησίδες, σκαμπανεβάζοντας πάνω στο καΐκι του δακρυσμένου και θαλασσαρμυρισμένου πατέρα τους, που πότε πότε χώνεται στη μύτη των Τούρκων, βάζοντας μια δυνατή γαλανόλευκη κουκίδα στη γκρίζα εθνική και σχολική μας κατάντια...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου