ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!


  Ο πάντα γεμάτος αγάπη ατέλειωτη για όλους και μελιστάλαχτος Γέροντας Κύριλλος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, κατά την σημερινή (Κυριακή 17-9-2017 μ.Χ.) σύντομη ομιλία του στο Αρχονταρίκι του Μοναστηριού, έβαλε ρητά κανόνα σε όλους τους παρευρισκόμενους Ορθόδοξους Χριστιανούς, να διαβάζουν κάθε μέρα ανελλιπώς και ένα κεφάλαιο της Καινής Διαθήκης:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: "Είναι αμαρτία εάν δεν διαβάζετε κάθε μέρα και ένα κεφάλαιο της Καινής Διαθήκης! Είναι περιφρόνηση προς τον Λόγο του Θεού εάν δεν το κάνετε! Σας βάζω κανόνα από σήμερα! Κάθε μέρα θα διαβάζετε και ένα κεφάλαιο, ξεκινώντας από την αρχή, όσοι δεν το κάνετε ήδη. Ένα κεφάλαιο είναι δύο σελίδες... ...Και όποιος δεν μπορεί να αγοράσει, ας έρθει να του χαρίσω εγώ μια Καινή Διαθήκη... ...Και σε περίπτωση πάλι που λείπετε, να την παίρνετε μαζί σας για να διαβάζετε... ...Εάν πάλι συμβεί να μην μπορείτε για κάποιο σοβαρό λόγο, τότε θα διαβάσετε το κεφάλαιο την άλλη μέρα... Σας βάζω κανόνα. Είναι αμαρτία να μην διαβάζουμε κάθε μέρα το Ευαγγέλιο"!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ
   Εμείς με τη σειρά μας, τολμούμε να προσθέσουμε, ότι η Καινή Διαθήκη που οφείλουμε να έχουμε για την δική μας μεγάλη πνευματική και ψυχική ωφέλεια, πρέπει να προσέξουμε να έχει στις πρώτες κιόλας σελίδες την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οπωσδήποτε το πρωτότυπο κείμενο των Αγίων Αποστόλων, μαζί με την μετάφραση και όχι μόνο την μετάφραση (ερμηνευτική νεοελληνική απόδοση), επειδή έχει παρατηρηθεί να κυκλοφορούν εντελώς αυθαίρετα μέχρι και χαλκευμένα "μεταφρασμένα" βιβλία "Καινής Διαθήκης" ή "Αγίας Γραφής", κάτι που συναντούμε κυρίως σε Χιλιαστικές και Προτεσταντικές Αιρέσεις, όπου υπάρχουν αλλοιωμένα κείμενα ή λέξεις, που αλλάζουν τελείως το νόημα σε κάποια κρίσιμα σημεία...

   Γι΄ αυτό στο άρθρο 3, παρ. 3 του Συντάγματος, τονίζεται ρητά ότι:
  "To κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη"!


   NOIAZOMAI
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου