ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ! ΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;


   Άστραψε και βρόντηξε ο συνήθως πράος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, μιλώντας στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας (13-8-2017 μ.Χ.), απαντώντας στις θρασύτατες προσβολές Βούτση και Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της Ορθοδοξίας και του ευσεβούς Ελληνισμού:

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας, από την Κύζικο της Μικράς Ασίας
   "Δεν είμαστε "Ταλιμπάν"! Είμαστε θεοσεβούμενοι Έλληνες! Δεν είμαστε "Λαϊκό Κράτος"! Δεν είμαστε άθεο κράτος! Είμαστε Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα! Κανείς δεν θα ξεριζώσει την πίστη μας όσο ψηλά κι αν είναι" είπε γεμάτος αγανάκτηση ο Ιουστίνος και συνέχισε ηλεκτρίζοντας τα πλήθη:

   "Πώς τους επιτρέπουμε να υβρίζουν τον Χριστό και την Παναγιά μας! Τι Έλληνες είμαστε; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;" φώναξε επαναστατικά, δονώντας όλες τις καρδιές της Χριστιανοσύνης, που μεθαύριο εορτάζει την Κοίμηση της μάνας της Ρωμιοσύνης, της μάνας της Ελλάδας μας και ταυτόχρονα την Ανάσταση- Μετάστασή της στα ουράνια, στον Υιό της και Θεό μας! 

"ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ"

  Ο άξιος Μητροπολίτης, που κατάγεται από οικογένεια Μακεδονομάχων της Φλώρινας, βρόντησε σήμερα την αρχιερατική του ράβδο ξυπνώντας τον κοιμώμενο λαό, που του παίρνουν όχι μόνο βιος, όχι μόνο δουλειά, όχι μόνο πατρίδα, όχι μόνο αξιοπρέπεια, όχι μόνο παιδιά και αύριο, μισθό και σύνταξη, αλλά πάνε να του πάρουν τώρα και την ψυχή του, την Πίστη του, αυτή που τον έσωσε επί αιώνες από χίλιες δυσκολίες, σκλαβιές και κακουχίες, ώστε να μην έχει πουθενά πια να πιαστεί, να στηριχθεί, να ξαποστάσει και να ξανασηκωθεί όρθιος και ανδρειωμένος πάλι!

  Ο Σεβασμιώτατος, όμως, σαν καλός Χριστιανός, δεν παρέλειψε πρώτα να ζητήσει από τον κόσμο να προσευχηθεί για την φώτιση και την σωτηρία των αθέων που μας κυβερνούν και οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι πράττουν...

  Ο Θεός να τους φωτίσει και εκείνους, αλλά και εμάς, που οφείλουμε να αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε! 

  Η Μακεδονία φαίνεται είναι αυτή που θα ξεσηκώσει και πάλι το Γένος και θα κάνει το πρώτο βήμα που περιμένουν όλοι οι Έλληνες!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ
   Κλείνοντας την φλογοφόρα ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ιουστίνος, ζήτησε την κατανόηση του κόσμου για τον τόνο της φωνής του, επικαλούμενος το κήρυγμα αντίστασης του Αγίουν Κοσμά του Αιτωλού, λέγοντας κάτι που μας έκανε όλους να ανησυχήσουμε πάρα πολύ:

  "Είναι καλύτερα να φωνάζω τώρα, παρά να θρηνήσω μετά για αυτό που έρχεται! Και παρακαλώ την Παναγιά να μας βοηθήσει"!

   Τι να είναι άραγε αυτό το μεγάλο κακό που έρχεται και στο οποίο ανοίγει "κερκόπορτα" η αθεΐα και η ασέβεια των Κυβερνητών; 

   Να είναι σεισμός, πόλεμος, πείνα ή όλα μαζί;

  Η Παναγιά ας μας σκεπάσει! Ξέρει πόσο την αγαπούμε σαν λαός! Και πόσο κρεμόμαστε και πάλι όλοι οι Έλληνες επάνω της, σε Εκείνη που έχει τέτοια μοναδική δυνατότητα, να παρακαλά σαν μάνα τον Υιό της για όλους εμάς, πρόσωπο προς πρόσωπο! Και πολλά ισχύει δέησις μητρός Κυρίου.

   Και εμείς όμως, ας σταματήσουμε την αδιαφορία, ας σταματήσουμε τους αντίθεους νόμους, τις άθεες κυβερνήσεις, την άθεη Παιδεία και την προσωπική αμαρτωλή ζωή μας και ιδίως τα απαγορευμένα σαρκικά, που φέρνουν αργά ή γρήγορα την οργή του Θεού. Που είναι "ο επιβλέπων επί την γη και ποιών αυτή τρέμειν"!

  Καλή Παναγιά και καλή Λευτεριά

    ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου