ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ: ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΩΔΩΝΗ, ΔΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!


 Απίστευτο στα ιστορικά χρονικά ρεσιτάλ προκλητικότητας, ανθελληνισμού και πλαστογραφίας έδωσε από το συνέδριο του Κόμματος των "Τσάμηδων" PDIU, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016!

   Μιλώντας με ύφος διασταύρωσης Μουσολίνι και Κεμάλ, ο γνωστός τουρκόφιλος Μπέης των
"Βαλκανίων", έθεσε ξεκάθαρα θέμα "Τσάμηδων" στην Ελλάδα και συγχέοντας εσκεμμένα έναν γεωγραφικό όρο με έναν δήθεν εθνικό, την ελληνική περιοχή του ποταμού Θύαμη (Καλαμά) και την διαρρέουσα παραποτάμια περιοχή δήθεν "Τσαμουριά" (Θυαμουριά) - όπως την αποκαλούν τα Τίρανα - με τους Αλβανούς αποκαλούμενους "Τσάμηδες", αποκάλεσε "Τσάμη", δηλαδή Αλβανό τον Δία, τη Δωδώνη, τον Όλυμπο και αναφέρθηκε σε κείμενο παπικού Αλβανού της ...Κέρκυρας του 1883 που ανέφερε στις Μεγάλες Δυνάμεις ότι υπάρχουν αλβανικοί πληθυσμοί και Ήπειρο και Μακεδονία, απλώνοντας έτσι τις Αλβανικές διεκδικήσεις πολύ πέραν εκείνων του Μπερίσα και του UCK!


  O Έντι Ράμα αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία του σε ...προσωπικότητες της Αλβανίας που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με το δήθεν "Τσάμικο" (με τους Τουρκαλβανούς δηλαδή συνεργάτες Ιταλών και Γερμανών, τους βιαστές και δημίους του Ηπειρωτικού Ελληνισμού κατά την Κατοχή 1941 - 1944), ενώ μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για την "Μεγάλη Αλβανία" ενός "νέου πατριωτισμού", που θα συμπεριλαμβάνει ακόμη και τους Αλβανούς μετανάστες σε όλες τις χώρες, άρα και στην Ελλάδα...

   ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
   Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως οι τιτάνιες αυτές προκλήσεις (χώρια η καταπίεση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και η αρπαγή περιουσιών) γίνονται τις παραμονές της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα, που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016!

   
  ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΡΑΜΑ
   «  ....Σύμφωνα με την παγκόσμια γνωστή καλλιτέχνη, την μάντισσα της Δωδώνης, πως ο Όλυμπος έχει την αρχή του στην Τσαμουριά για να δώσει την σοβαρότητα που αρμόζει στην υπόθεση της τσαμουριάς. Το πρώτο ιερό ο Δίας το είχε στην Τσαμουριά…. Αλλά αυτή η σημερινή δεν είναι η στιγμή και αυτό εδώ δεν είναι το κόμμα που πρέπει να παραμείνει κολλημένο στο παρελθόν. Ελπίζω, όμως, οι γείτονες να μην παραπονεθούν πως κάναμε τον Δία Τσάμη. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο ανταγωνισμός με τους μύθους δεν φέρνει τίποτα το καλό στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των εθνών και κοινοτήτων. Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους Έλληνες για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο» , αυτό το ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του Τσάμικου Ζητήματος γιατί οι Έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι...

  ...Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω με τον Πρέγκα Γκιόκα, τον απόγονο των Γκιονμάρκαϊ της Μυρδίτας, ο οποίος κατά το 1883, διοικούσε μια κεντρική επιτροπή στην Κέρκυρα που είχε ορκιστεί μεταξύ άλλον να προστατεύσει την ακεραιότητα των Τσάμικων Εδαφών ως κληρονομιά ενός αυτόχθονου λαού . Αυτός ο καθολικός, βουνίσιος, ο Πρένγκ Γκιόκα, στις 7 Νοεμβρίου του 1883, έκανε μια δημόσια δήλωση προς τις μεγάλες δυνάμεις στο όνομα αυτής της επιτροπής, ή ενός αλβανικού κόμματος Γκέγκηδων ή Τόσκιδων που δονείτε σήμερα στις φλέβες του έθνους μας ως μία κραυγή που θέλει δικαιοσύνη και όχι εκδίκηση. Η δήλωση ξεκινά έτσι: οι Αλβανοί της μέσης Αλβανίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας απευθύνονται στις καλόψυχες και φιλάνθρωπες κυβερνήσεις της Ευρώπης "

   ...Ο εθνικιστικός πυρετός δεν εξυπηρετεί την χώρα μας. Χρειάζεται ένα σύγχρονο πατριωτισμό που έρχεται από κάτω και λαμβάνει ενέργεια από τους διχασμένους Αλβανούς σε πολλές περιοχές και χώρες του κόσμου, στα πατρώα εδάφη ή στην μετανάστευση, που λαμβάνει ενέργεια από γνωστά και άγνωστα έργα μεγάλων ανθρώπων η απλών ανθρώπων όπως είναι η εθνική ποδοσφαίρου της χώρας μας...

   ...Την αύξηση του Κόμματος των Τσάμηδων PDIU, την βλέπω και είναι κάτι που με ανησυχεί γιατί είναι ψήφοι που μπορούμε να τα πάρουμε εμείς και πιστεύω πως υπάρχουν και άλλοι που ανησυχούν για την αύξηση αυτή», είπε ο Ράμα  σύμφωνα με μετάφραση του pelasgoskoritsas.gr 

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  Για τις παραπάνω προκλητικότατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, το Ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2016:

 "H Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

  Ο απαιτούμενος πολιτικός πολιτισμός μεταξύ γειτόνων προϋποθέτει σοβαρότητα, σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της ιστορίας και όραμα για σχέσεις που δεν θα επηρεάζονται, βέβαια, από την κατάφωρη, ηθελημένη ή μη, διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας αλλά θα βασίζονται στην οικοδόμηση επάνω σε ισχυρά θεμέλια ενός μέλλοντος που θα διασφαλίζει ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής"

   ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
   Η Ελλάδα πρέπει να σκληρύνει την στάση της σε σχέση με την Αλβανία, να μην άρει σε καμμία περίπτωση το Εμπόλεμο που ισχύει από το 1940, διότι η άρση του εκτός των άλλων θα αποτελέσει "κερκόπορτα" για τους δήθεν "Τσάμηδες" που κινούνται και νομικά σε διεθνές πια επίπεδο, ενώ η Αθήνα πρέπει να αναγάγει σε υπ΄ αριθμόν ένα Βαλκανικό Ζήτημα το Βορειοηπειρωτικό, ως θέμα ιστορικής δικαιοσύνης και γεωπολιτικής ισορροπίας έναντι του Ισλαμικού Κινδύνου που εκφράζει ο Αλβανικός Εθνικισμός για ολόκληρη την Ευρώπη!

   Η Βόρεια Ήπειρος δεν πρέπει να αποτελέσει άλλη μια "χαμένη" πατρίδα, για χιλιάδες λόγους. Είναι πρώτιστα Ζήτημα Τιμής για το Ελληνικό Έθνος, που έχει ακόμη εκεί άταφους κατά χιλιάδες του πιο μεγάλους Ήρωές του! Τους Ήρωες του ΄40 που ρεζίλεψαν ολόκληρη Αυτοκρατορία και γκρέμισαν τα εφιαλτικά Σχέδια του Χίτλερ και του Άξονα, αλλάζοντας την πορεία και του Πολέμου και της Ιστορίας! (δείτε οπωσδήποτε εδώ)
     
   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου