"ΒΟΜΒΑ" ΥΠΕΞ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ: ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ! Βίντεο



 "Βόμβα μεγατόνων" έριξε ο ικανότατος και ευφυής - όπως έχει αποδείξει - Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην "Επόμενη μέρα" της ΕΡΤ1 (18-12-2017) με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και καλεσμένους άλλους τρεις δημοσιογράφους, τον Νίκο Μελέτη (ΕΡΤ), τον Βασίλη Σκουρή (Real News) και τον Μανόλη Κωττάκη (ΕΣΤΙΑ - Δημοκρατία)


   Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα πρώτα θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της (χωρικά ύδατα) στα 12 μίλια και μετά θα ανακηρύξει την ΑΟΖ της!

 Η επέκταση αυτή θα γίνει μάλιστα τμηματικά, αρχίζοντας από περιοχές που δεν μπορεί να παρέμβει η Τουρκία (ούτε φυσικά να επικαλεστεί το "casus belli" με το οποίο μας απειλεί εδώ και χρόνια). 

 Τέτοιες περιοχές είναι π.χ. τα νότια της Κρήτης και το Ιόνιο, όπου εκκρεμεί η από κοινού οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία (επιτεύχθηκε επί Καραμανλή και Μπερίσα το 2009, αλλά τα Τίρανα υπαναχώρησαν εξ αιτίας του Ράμα - δείτε εδώ) και με την Ιταλία, όπου - όπως είπε ο Υπουργός - η Ρώμη συνάντησε προβλήματα από τη Γαλλία και έτσι δεν έχει προχωρήσει ακόμη η οριοθέτηση με την Ελλάδα.


 Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, που παραδίδει μαθήματα διπλωματίας με την επιστημονικότητα, οργανωτικότητα και μεθοδικότητά του (ξεμπρόστιασε διεθνώς την αλαζονεία της Τουρκίας στο Κυπριακό, υποχρέωσε την Αλβανία να ξαναχτίσει την Εκκλησία μας στις Δρυμμάδες, τον Ερντογάν να αναγνωρίσει Πομάκους και Ρομά στη Θράκη και άλλα*) είπε επιτέλους το αυτονόητο, εκείνο που υποστηρίζουμε και εμείς από χρόνια, ότι δηλαδή δεν μπορείς να πας σε συμφωνία για Υφαλοκρηπίδα ή οριοθέτηση της ΑΟΖ, χωρίς να έχεις επεκτείνεις την Αιγιαλίτιδα Ζώνη σου (χωρικά ύδατα) στα 12 μίλια, διότι - όπως τόνισε - Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ είναι "δικαιώματα", ενώ Αιγιαλίτιδα Ζώνη είναι εθνική κυριαρχία!

   Ο Νίκος Κοτζιάς, έδειξε ότι υπάρχει απόλυτος σχεδιασμός και ετοιμότητα για όλα αυτά, τονίζοντας με νόημα:

 "Η Ελληνική Πολιτεία έχει έτοιμο το πώς θα μεθοδεύσει όλη αυτή τη διαδικασία"!

  Επομένως το συμπέρασμα είναι, ότι πριν την μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ μας και πριν την τυχόν από κοινού οριοθέτησή της με Αλβανία και Ιταλία, θα υπάρξει ξαφνική ανακοίνωση της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων (και εναέριου χώρου) στα 12 μίλια, τουλάχιστον στο Ιόνιο!

   Δείτε την δήλωση - βόμβα:



ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

*Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ως ιδρυτικό και πρωταγωνιστικό μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, διατηρεί ακέραιες τις επιφυλάξεις του στο χειρισμό του Σκοπιανού, αναγνωρίζοντας παράλληλα με την ικανότητα του ΥΠΕΞ και το αποκλειστικό δικαίωμα και αδιαπραγμάτευτο προνόμιο του Ελληνισμού να μην επιτρέπει την χρήση του ιστορικού και δοξασμένου ονόματος της Μακεδονίας και των Μακεδόνων από τα Σκόπια - Άλλωστε σε αυτό το θέμα θα υπάρξει ειδική Ανακοίνωση του πολιτικού φορέα της Επιτροπής, που είναι το Μακεδονικό Κόμμα


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Μέσα στα 12 ναυτικά μίλια υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα Λήμνο ,Κρήτη ,Ιόνιο ,Καβάλα πουθενά δέν θα μπορεί η Ελλάδα να κάνει εξόρυξη γιατί ακόμα καί στό Ιόνιο Πέλαγος αντιδρά η ΄΄φίλη μας ΄΄ Ιταλία καί Αλβανία.
    Οσο γιά Αιγαίο καί Κρήτη αλλοίμονο , δέν ανοίγει ρουθούνι, αλλά.... είμαστε κυρίαρχο Κράτος έναντι τής Τουρκίας .
    ΄΄Συμπτωματικά΄΄η αποθήκη LNG του κ Κοπελούζου είναι στα 6 ναυτικά μίλια από τήν Αλεξανδρούπολη΄δεν είναι στά 12 ναυτικά μίλια.Η εταιρία LNG του κ Κοπελούζου θα μεταφέρει το σχιστολιθικό αέριο τών ΗΠΑ και το ελληνικό φυσικό αέριο στήν ΕΕ . Στόχος έιναι η διάνοιξη του ΑΞΙΟΥ ποταμού ώστε να περνάνε οι εφοπλιστές Ελληνες το σχιτολιθικό αέριο των ΗΠΑ από τήν Αλεξανδρούπολη στόν ΑΞΙΟ ποταμό και μετά διά μέσου ΣΚΟΠΙΩΝ σέ όλη τήν ΕΕ. Πιό απλά θέλουν τήν επίλυση ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ γιά να περνάνε τα δεξαμενόπλοια φυσικού αερίου τών Ελλήνων εφοπλιστών στήν ΕΕ, όχι γιά να αγοράσουν το χρέος τής χώρας καί του λαού που θα εξακολουθεί να υποφέρει με δημοσιονομικά μέτρα.Δέν τούς ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι Ελληνες αλλά τό χρήμα που θα λάβουν οι ίδιοι με ειδικό φορολογικό καθεστώς.
    Εαν διανοιχτεί ο ΑΞΙΟΣ ποταμός γιά να έχουν διέλευση τα δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τών θαλασσών τότε τα ΣΚΟΠΙΑ που περνά ο Δούναβης ποταμός έχουν επικοινωνία διέλευσης δεξαμενόπλοιων μέχρι τήν Κεντρική Ευρώπη που εκβάλει ο Δούναβης ποταμός . Ο Δούναβης έχει ακτοπλοική διασύνδεση και διέρχονται τα δεξαμενόπλοια της LNG του κ Κοπελούζου.Πετυχαίνουν έτσι οι ΗΠΑ τήν αποτοξίνωση της ΕΕ απο το Ρώσικο φυσικό αέριο που είναι φτηνότερο.
    Τότε οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ θα ζητήσουν καί αλιευτικές ζώνες σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο των θαλασσών στήν Χαλάστρα , Κύμινα,Αιγίνο Πιερία θα έχουν δικαίωμα να έχουν δικά τους ακτοπλοικά σκάφη και φυσικά θα έχουν καί Λιμενικό Σώμα δικό τους ,Ναυστάθμους καθώς καί οι Σέρβοι.
    Εάν δέν υπογραφούν οι απαραίτητες ρήτρες γιά τήν Ελλάδα τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή