ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ 6,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΣΒΟ! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΒΡΙΣΑ, ΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ, ΕΒΡΑΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ! Νέο βίντεο


  6,4 Ρίχτερ ήταν τελικά, σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ,  η τρομερή σεισμική δόνηση που έσεισε κυριολεκτικά Λέσβο, αλλά και στα παράλια της Μικρασίας, στις 3.30 το μεσημέρι, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. νότια από το Πλωμάρι και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.!


   Κατέρρευσαν πάρα πολλά σπίτια στο χωριό Βρίσα, όπου μια γυναίκα καταπλακώθηκε και ανασύρθηκε δυστυχώς νεκρή, ενώ συνολικά έχουμε 11 τραυματίες.


 Πολλές ζημιές στο Πλωμάρι, στα νότια της Λέσβου, όπου όπως περιέγραψαν οι κάτοικοι η θάλασσα έβραζε! Η στάθμη των νερών έπεσε και μετά ανέβηκε πολύ καλύπτοντας την τσιμεντένια αποβάθρα και τις δέστρες των σκαφών!

Φωτογραφία του James Malliaros.


Αναφέρει σχετικά κατά λέξη το plomarinews: "στο λιμάνι η στάθμη του νερού ανέβαινε και κατέβαινε σαν φαινόμενο παλίρροιας και άμπωτης και δημιουργήθηκαν υπόγεια ρεύματα και ακόμα και τα ψάρια πηδούσαν από το νερό"! (δείτε το βίντεο)


Ζημιές έχουμε σε αρκετούς παλαιούς Ναούς, ενώ καταπλακώθηκαν και αυτοκίνητα! Επίσης έχουμε ρωγμές ακόμη και σε κτίρια της Μυτιλήνης και στο χωριό Βατερά.

Φωτογραφία του χρήστη LesvosPost.com official.

   Θεωρείται πάντως θαύμα, πώς με τέτοια ισχυρή σεισμική δόνηση δεν έχουμε περισσότερα θύματα και πολύ χειρότερες καταστροφές, αφού οι περισσότερες σχεδόν εντοπίζονται στα παλαιά κτίρια των παραπάνω χωριών!

Φωτογραφία του χρήστη LesvosPost.com official.

Φωτογραφία του χρήστη LesvosPost.com official.

Φωτογραφία του χρήστη LesvosPost.com official.








NOIAZOMAI
φωτο: lesvosnews, plomarinews, lesvospost
βίντεο: Απ. Παρασκευόπουλου
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

1 comments:

  1. Ελληνική αντισεισμική πρόταση, υποψήφια για νόμπελ* https://www.youtube.com/watch?v=4WlWh2w4_Rs *https://LaserEarthShield.info
    Υπηρεσίες ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ σεισμών (με δορυφορικές μετρήσεις που προτείναμε το 2011) σε ΗΠΑ (http://geocosmo.org) και Ιαπωνία (http://earthquakenet.com)! Κι ακόμα ανακοίνωση στον ΟΗΕ: https://www.youtube.com/watch?v=X1NmaA7TISY

    ΑπάντησηΔιαγραφή