ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ! ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ!



  Με την κωδική ονομασία "Μέδουσα"και το κομμένο κεφάλι της που πέτρωνε τους εχθρούς, Ελλάδα και Αίγυπτος στήνουν μεθοδικά μια πανίσχυρη αεροναυτική Δύναμη Κρούσης, ικανή να τσακίσει τον Τουρκικό Στόλο και την Πολεμική Αεροπορία της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ξεδιπλώνονται ζωτικής οικονομικής σημασίας θαλάσσια οικόπεδα, γεμάτα Φυσικό κυρίως Αέριο! (δείτε εδώ)

   ΑΟΖ
  Η βάση της στενής συνεργασίας ξεκίνησε επί Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόλμησε να κάνει κάτι που καμία ως τότε ελληνική κυβέρνηση δεν επιχείρησε: τριμερή συνάντηση κορυφής Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας για την από κοινού επίσημη οριοθέτηση της ΑΟΖ, δηλαδή της πλούσιας σε υδρογονάνθρακες θαλάσσιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

   Τότε τέθηκαν και οι πρώτοι προβληματισμοί για την αντιμετώπιση της Τουρκικής Απειλής και την προστασία των πλατφορμών άντλησης που μελλοντικά θα στηνόταν στις εκατέρωθεν ΑΟΖ. Σταδιακά λοιπόν σχεδιάστηκαν κοινές ασκήσεις και σενάρια που να απαντούν στις σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες και ιδαιτερότητες και να εξουδετερώνουν την όποια τουρκική προσβολή. 

   ΜΕΔΟΥΣΕΣ 2014 - 2015
 Έτσι έγιναν ήδη τα δύο προηγούμενα χρόνια κοινές Ελληνοαιγυπτιακές Ασκήσεις - "Μέδουσες" θαλάσσιας αποτροπής, ηλεκτρονικού πολέμου, πυρών, αεράμυνας, έρευνας και διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο και κοντά στην Κρήτη, με Πολεμικά Πλοία και Αεροσκάφη των δύο χωρών!

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2016
  Επίσης τον Μάιο φέτος (2016) πραγματοποιήθηκε η κοινή Ελληνοαιγυπτιακή Ναυτική Άσκηση "Αλεξάνδρεια 2016" στην περιοχή της πανάρχαιας πόλης που έκτισε στην Αίγυπτο ο Μέγας Αλέξανδρος, με πολύ ενδιαφέροντα σενάρια, που μιλούν από μόνα τους, όπως: αποτροπή εχθρικής επίθεσης σε πλωτές εγκαταστάσεις, αντιμετώπιση πειρατείας πλοίων, εξουδετέρωση τρομοκρατών, ηλεκτρονικός πόλεμος, εξουδετέρωση στόχων επιφανείας και αέρος με πραγματικά πυρά ημέρα και νύχτα, κυνήγι υποβρυχίων με ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, κατάληψη Βραχονησίδας! Δείτε φωτογραφίες:




   ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
   Ακόμη, τον Οκτώβριο 2016, αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν στην Ανδραβίδα και Αιγύπτιοι Πιλότοι εκπαιδεύτηκαν στο ελληνικό Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ). Δείτε φωτογραφίες των Αιγυπτιακών F-16 στην Ανδραβίδα:



   ΜΕΔΟΥΣΑ 2016
  Και τώρα πλέον ξεκινά από την Κυριακή 4 έως την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, νέα, κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 3/2016» στην θαλάσσια περιοχή Νοτίου/Νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρητικού Πελάγους, με σενάρια Ανθυποβρυχιακού (Α/Υ) και Αντιαεροπορικού (Α/Α) Πολέμου καθώς και Πολέμου Επιφανείας (Ε/Ε)! Σενάρια που αφορούν καθαρά προετοιμασία για χτυπήματα κατά του Τουρκικού Στόλου και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!

  Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 1 Φρεγάτα, 2 Τορπιλακάτους, 1 Υποβρύχιο, 6 F-16, 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA και προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ)!

  Οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με 1 Φρεγάτα, 2 Τορπιλακάτους, 4-6 F-16, 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων...

   Κατά την διάρκεια της άσκησης τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενίζονται στη Σούδα, ενώ έχει προγραμματισθεί μεταστάθμευση 1 ζεύγους ελληνικών αεροσκαφών F-16 σε αιγυπτιακή αεροπορική βάση και προσγείωση αιγυπτιακών αεροσκαφών F-16 στην 115 ΠΜ!

   ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ
   Η Ελληνοαιγυπτιακή Δύναμη Κρούσης, που κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί "Πτολεμαίος ή Αλέξανδρος", χτίζεται μεθοδικά και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και επάνδρωσής της, αλλά και την συμπλήρωση των αναγκαίων ακόμη όπλων, πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, θα ανακοινωθεί και η τελική και επίσημη Συμφωνία Οριοθέτησης των ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου, με την παγίδα για την Τουρκία να είναι ήδη καλά στημένη και λαδωμένη...

   12 ΜΙΛΙΑ
   Υπάρχει επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο επιλεκτικής επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στις περιοχές Ιονίου και Κρητικού Πελάγους, ώστε να οδηγηθεί σε σειρά προϋπολογισμένων λαθών η Τουρκία, δίνοντας "δικαίωμα" για σειρά χρησιμοποίησης "άσσων" που υπάρχουν στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και αιγυπτιακό ταυτόχρονα "μανίκι"...

   Η Ελλάδα π.χ. τότε, επικαλούμενη την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και την Γεωοικονομική Ασφάλεια, μπορεί να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Αποτρεπτικού Στόλου στο Αιγαίο, για την αντιμετώπιση της Τουρκικής Απειλής κατά χώρας μέλους της Ε.Ε. και της ίδιας της Ευρωζώνης... 
  Και τότε θα συμβεί αυτό που είπε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος: οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις θα σπεύσουν για να πάρουν κομμάτια της Τουρκίας! Όπως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Ενώ ο Ρώσος θα χτυπά ταυτόχρονα με μανία στον βορρά...

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου