"ΠΕΙΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΦΑΩ, ΔΙΨΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΠΙΩ, ΞΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΤΕ"...


   Πράξη κάνει για μια ακόμη, πολλοστή φορά η Εκκλησία μας την αγάπη, εφαρμόζοντας και προς τους πρόσφυγες τη σημερινή ευαγγελική περικοπή και διαρκή εντολή του Χριστού, που σε απλή απόδοση είναι: 

"Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω δίψασα και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε, γυμνός ήμουν και με ντύσατε, ασθένησα και με επισκεφθήκατε σε φυλακή ήμουν  και ήρθατε σε μένα. 

Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε; Ή να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις; Και πότε σε είδαμε ξένον και σε φιλοξενήσαμε; Ή γυμνό και σε ντύσαμε; Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα; Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τους ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα. 

Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του. Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε γυμνός, και δεν με ντύσατε ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε

Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε;Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τους ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα. Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση, ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή".

   ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Προχθές αντιπροσωπεία Μητροπολιτών επισκέφθηκε εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τους Πρόσφυγες στον Πειραιά μοιράζοντάς τους με την "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" (ΜΚΟ της Εκκλησίας) πακέτα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
 Σήμερα πάλι, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε προσωπικά τους πρόσφυγες και μοίρασε μερίδες φαγητού με τα χέρια του, ενώ όλες οι Μητροπόλεις προσφέρουν βοήθεια (δείτε φωτογραφίες εδώ).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Φυσικά η Εκκλησία μας βοηθά τον συνάνθρωπο όποιος και αν είναι, αλλά έχει και εικόνα του τι συμβαίνει, ποιος το προκαλεί και γιατί και του τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια (ο νοών νοείτω) και γι΄ αυτό ταυτόχρονα παρεμβαίνει με επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλώντας την Ευρώπη να βοηθήσει και την Ελλάδα και τους Πρόσφυγες, ενώ με δηλώσεις του σήμερα κάλεσε τους Ηγέτες της  Ε.Ε. να λύσουν το Προσφυγικό και να μην το εναποθέτουν στις πλάτες μόνο λίγων χωρών (βλέπε Ελλάδα)! 


  ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΙΜΟΥ
  Από τη Θεσσαλονίκη έκκληση για βοήθεια προς τους Πρόσφυγες απηύθυνε προς τον λαό και ο
Μητροπολίτης Άνθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμά του, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, λέγοντας "χωρίς αγάπη σωτηρία δεν υπάρχει", ενώ παράλληλα κατήγγειλε για έγκλημα - όπως είπε - τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους για να μην περάσουν οι ταλαιπωρημένοι και δυστυχισμένοι πρόσφυγες, που φτάνουν τις 10-12.000 προς το παρόν και πιθανόν να έχουμε άλλες 5.000 προσεχώς! 
  "Οι Ευρωπαίοι μας εγέλασαν! Οι μεγάλοι... Και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί" τόνισε, καταγγέλοντας ειδικά την Αυστρία, ενώ για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους Πρόσφυγες, ζήτησε από τους πιστούς να απευθύνονται είτε στις Ενορίες, είτε σε Συλλόγους που τα συγκεντρώνουν (η ΕΡΤ3 συγκεντρώνει τέτοια βοήθεια στον 95.8 στην Αγγελάκη 6).
  Εν τω μεταξύ ήδη έχει στείλει μια πρώτη βοήθεια η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στους πρόσφυγες, παρασκευάζοντας χάρη στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της, 2.000 μερίδες φαγητού και μοιράζοντας σακούλες τροφίμων και ειδών ανάγκης στην Ειδομένη (δείτε εδώ φωτογραφίες).

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
   

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου