ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ! Η ΠΟΡΕΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΚΑΦΟΥΣ!


   ΝΑ της Κάσου και Καρπάθου είναι αυτή την ώρα (απόγευμα 14-2-2016) το ναυλωμένο από Ελλάδα και Κύπρο ιταλικό ερευνητικό σκάφος "Odin Finder", το οποίο από το Σάββατο το πρωί παρενοχλείται προκλητικά από την τουρκική κορβέτα 'Bodrum", η οποία του ζήτησε μέσω ασυρμάτου να αποχωρήσει από την δήθεν "τουρκική υφαλοκρηπίδα" του Αιγαίου μας!
  Αμέσως μετά την μεγάλη τουρκική πρόκληση, στάλθηκε από χθες στο πλευρό του, η Φρεγάτα "Σπέτσαι", άγρυπνος φρουρός του πλοίου, το οποίο επισήμως έχει ναυλωθεί για να ποντίσει καλώδιο που θα συνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα Ισραήλ, Κύπρου και Κρήτης!

  Αλλά όπως φαίνεται από την πορεία - ντοκουμέντο του ODIN FINDER, το πλοίο κόβει παράλληλες γραμμές, που σημαίνει πως χαρτογραφεί λεπτομερώς τον βυθό, όπως όταν γίνονται συστηματικές σεισμικές έρευνες εύρεσης κοιτασμάτων υδρογονονθράκων, όπως εκείνες που έκαναν για λογαριασμό μας οι Νορβηγοί στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης!

   Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ψάχνουμε κάτι μεγάλο και κάτι συγκεκριμένο στα ύφαλα της Κάσου και Καρπάθου! Κάτι για το οποίο για πρώτη φορά στείλαμε υπέρτερο  της τουρκικής κορβέτας πολεμικό μας πλοίο! Τη Φρεγάτα "Σπέτσαι"...

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου