25.000 ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΡΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ! Άνθιμος για Φράχτη!


Θεσσαλονίκη 1-11-2015: Εικοσιπέντε χιλιάδες (25.000) βαμβακάκια με αγιασμένο Μύρο μοιράστηκαν απόψε στην κοσμοπλημμύρα των πιστών που είχαν κατακλύσει τον τεράστιο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης!

Κατά την Τελετή Καθαγιασμού του Μύρου διαβάστηκαν θερμές ευχές υπέρ αγιασμού, απολυτρώσεως και θεραπείας πάσης νόσου, πάθους και μολυσμού σαρκός τε και πνεύματος των πιστών που θα λάβουν το μύρο, θα αλειφτούν με αυτό ή θα το πιουν διαλυμένο μέσα σε νερό, σύμφωνα με την παλιά συνήθεια.

Μετά το πέρας του Καθαγιασμού του Μύρου, η λάρνακα με τα άγια λείψανα του Αγίου Δημητρίου, μεταφέρθηκε και πάλι πίσω στο κουβούκλιο του Ναού, κλείνοντας έτσι την επίσημη εορταστική περίοδο προς τιμήν του Αγίου Προστάτη της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας, προστάτη από εχθρούς αλλά και σεισμούς!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΦΡΑΧΤΗ ΕΒΡΟΥ
Πριν την έναρξη της Τελετής, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, επικαλούμενος την μακρόχρονη θητεία του στην ακριτική Θράκη, ζήτησε να μην καταστραφεί σε καμμία περίπτωση το Φράχτης του Έβρου (που βρίσκεται εκεί για εθνικούς λόγους), αλλά να βρεθούν άλλοι τρόποι για μεταφορά των προσφύγων προς την Ευρώπη ώστε να μην κινδυνεύουν!
   Όσοι επιμένουν να φύγει ο Φράχτης, πρέπει πρώτα να πάνε να εγκατασταθούνε μόνιμα στην Θράκη και μετά να τον ανοίξουν, τόνισε ο Άνθιμος...

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου