Το 1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!


 Το 1ο Διεθνές Αρχαιολογικό Βραβείο τιμήθηκε στην Ιταλία η Κατερίνα Περιστέρη και η ανασκαφή της Αμφίπολης, ως η καλύτερη παγκοσμίως, στην 18η "Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico" στην αρχαία ελληνική πόλη "Ποσειδωνία" του 7ου π.Χ. αι. (λατινικά Paestum), στην περιοχή του Σαλέρνο, την οποία αναφέρει σε ποίημά του ο Καβάφης, ως πόλη που έχασαν οι Έλληνες κάτοικοί της την ελληνική γλώσσα, κρατώντας ως μακρινή θύμηση κάποια ελληνικά έθιμα!

Αρχαίος ελληνικός ναός Αθηνάς στην Ποσειδωνία της Μεγάλης Ελλάδας

Το Βραβείο έχει πλέον την ονομασία "Khaled al-Asaad", από το όνομα του άτυχου Σύριου Αρχαιολόγου Χάλεντ Άσααντ, Διευθυντή επί δεκαετίες του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου της Παλμύρας, που αποκεφαλίστηκε στις 18 Αυγούστου 2015 από τους Ισλαμιστές, αρνούμενος να τους αποκαλύψει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που ήθελαν να καταστρέψουν!


Η Διεθνής Έκθεση Αρχαιολογικού Τουρισμού διοργανώνεται με την βοήθεια της UNESCO, των UNWTO και ICCROM, συγκεντρώνει 10.000 επισκέπτες, 100 εκθέτες από 20 χώρες του εξωτερικού, 50 συνέδρια και συναντήσεις, 300 ομιλητές και καλύπτεται από 100 δημοσιογράφους!
Έτσι η προβολή της Ελλάδας και της Αμφίπολης είναι πολύ σημαντική χάρη στην Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, παρά την πρόσφατη μεγάλη υπονόμευση από την ίδια την Ελληνική Κυβέρνηση και ανθρώπους του ΥΠΠΟ...


Την ίδια ακριβώς στιγμή, στην Έκθεση παίρνουν μέρος και τα Σκόπια σαν "Μακεδονία" και κυριολεκτικά τρελαίνονται με την ελληνική επιτυχία και προβολή της αληθινής και μόνης Μακεδονίας, της μίας και μόνης και ελληνικής Αμφίπολης, που βγήκε από τα σπλάχνα της Ιστορίας για να διαλαλήσει σε κάθε γωνιά της γης την ιστορική μας αλήθεια και το μεγαλείο των Μακεδόνων!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου