ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ!


 Σε μια ακόμη εχθρική ενέργεια κατά του Βορειοηπειρωτικού Ορθόδοξου Ελληνισμού προέβη η Αλβανία του Έντι Ράμα, αρχίζοντας να κατεδαφίζει απροειδοποίητα, παράνομα και άνανδρα το μικρό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων (περιοχή Χειμάρρας)!

Η εχθρική ενέργεια των Αλβανών ξεκίνησε από συνεργεία του τοπικού Δήμου, που έσπευσαν αιφνιδιαστικά επιτόπου, αφαίρεσαν τις άγιες εικόνες και ξεκίνησαν να γκρεμίζουν τον Ιερό Ναό, προξενώντας τεράστιες ζημιές, παρά την προσπάθεια των Ελλήνων κατοίκων και του Ιερέα να τους σταματήσουν, οι οποίοι και απωθήθηκαν βίαια από τους Αλβανούς!

ΧΟΤΖΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΡΑΜΑ
Η παλαιά Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου είχε γκρεμιστεί το 1972 από το αντίθεο καθεστώς Ενβέρ Χότζα και ανεγέρθηκε από τους κατοίκους ξανά το 1992
Τώρα, ύστερα από 23 χρόνια, ο Έντι Ράμα μετατρέπεται σε δεύτερο Χότζα της Αλβανίας και προχωρά με τα πειθήνια ντόπια όργανά του σε μια καθαρά εχθρική ενέργεια, που παραβιάζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους και πάνω από όλα τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις, που βρίσκονται στο ναδίρ!

Ο φιλότουρκος Πρωθυπουργός Έντι Ράμα της Αλβανίας, θυμίζουμε πως πρόσφατα αποκάλεσε Αλβανική την Ελλαδική ΑΟΖ του βορείου Ιονίου, ενώ άλλαξε και νόθευσε τα όρια των παραδοσιακών Βορειπηπειρωτικών Δήμων, ώστε να μην μπορεί να εκλέξει συνειδητούς (και όχι δοτούς) Έλληνες Δημάρχους η Ελληνική Εθνική Μειονότητα!


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΞ
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής ωραία λόγια, χωρίς όμως αντίστοιχα έργα, από μια Κυβέρνηση που μόλις πρόσφατα αγκάλιασε τον Αλβανισμό, με την πρώτη στην ιστορία επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στο Κόσσοβο και τον αρχιεγκληματία Χασίμ Θάτσι του UCK!

«Προκαλούν βαθειά ανησυχία οι πληροφορίες για βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες της Χειμάρρας.

Η βίαιη απομάκρυνση και η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού καθώς και οι εκτεταμένες καταστροφές στις οποίες προέβησαν υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οιουδήποτε τυχόν νομικού ισχυρισμού και σαφέστατα δεν συνιστούν συστατικά στοιχεία χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικά εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.
Αναμένουμε, συνεπώς, εξηγήσεις και την λήψη άμεσων μέτρων από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα και οι Προξενικές μας Αρχές στην περιοχή έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν και να φροντίζουν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα» κατέληξε ο Κ. Κούτρας.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου