ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ: "Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ"!



Συγκίνησε σήμερα στην Τήνο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με σεμνότητα και ταπείνωση, με ευλάβεια και ευσέβεια, μίλησε δημόσια για Υπεραγία Θεοτόκο, για Υπέρμαχο Στρατηγό, για την Παναγιά μας, που οδηγεί και καθοδηγεί όπως είπε το Έθνος και τον λαό μας, Ελληνισμό και Ορθοδοξία, ενώ έκλεισε το εορταστικό μήνυμά του με μια προσευχή και ικεσία πλάι στην θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης, λέγοντας:
"Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε"!
Εύγε Πρόεδρε!


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ 
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΠΡΟΚΟΠΗ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ - 15 Αυγούστου 2015 μ.Χ.

«Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, κατά πως ταιριάζει στην μακραίωνη παράδοσή μας, γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα του Καλοκαιριού: την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού! Εκείνης, που αιώνες τώρα, καθοδηγεί και οδηγεί τα βήματά μας του λαού και τους έθνους, στην επιτέλεση της αποστολής του, στη δικαίωση της ιστορίας του.

Για μας τους Έλληνες, το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου συντελείται παντού. Από τις μεγάλες Εκκλησιές και τις πάνδημες λαοσυνάξεις ως τα ταπεινά προσκυνήματα που ανεβαίνουν πάνω σε ξωκλήσια, που είτε τα βρίσκουμε στις βουνοκορφές της χώρας, είτε αποτελούν ψηφίδες, βότσαλα, σ' όλες τις ακτές της Πατρίδας μας. Και είναι ακριβώς αυτή η μίξη, ο κοινός σφυγμός, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που κάνει να αισθανόμαστε αδιάλειπτη συνέχεια της ιστορίας μας, του Έθνους και του λαού μας.

Εδώ, στο Νησί της Τήνου, που μας φιλοξενεί, το πνεύμα και το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου αποτελούν μια άλλη ιστορική διάσταση και παίρνουν μια άλλη ιστορική διάσταση. Είναι η διάσταση που προκύπτει μέσα από τη μνήμη της Έλλης, μέσα από τα συντρίμμια της «Έλλης». Εκείνα που αποδίδουν ακόμη την ιστορία μας, εκείνα που σήμαναν την αρχή του αγώνα εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, υπέρ της Δημοκρατίας. Ενός αγώνα τον οποίο πρέπει να συνεχίζουμε και να θυμόμαστε ότι πρέπει να παραμείνει ιερός και αδιάλειπτος. Όπως επίσης θέλω να τονίσω ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγιά μας, είναι εκείνη που οδηγεί σήμερα τον λαό και το έθνος με όλες τις δημοκρατικές του πολιτικές δυνάμεις ενωμένες, για να επιτελέσουν την αποστολή τους και να βρουν το δρόμο μας. Τον δρόμο του λαού μας, που είναι ο δρόμος που χάραξαν οι πρόγονοί μας. Είναι ο δρόμος που χάραξε το ελληνικό πνεύμα, η Ελληνική Δημοκρατία. Είναι ο δρόμος εκείνος ο οποίος στηρίζει την ίδια την Ευρώπη, γιατί έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: η πραγματική Ευρώπη κατάγεται από τον Ελληνικό Πολιτισμό και από την Ελληνική Δημοκρατία.  Και η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την Ευρώπη. Όπως και η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να έχει μέσα της την Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα χωρίς Ευρώπη δεν υπάρχει, αλλά ούτε και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Και θα αγωνιστούμε μαζί με τους άλλους λαούς, τώρα που διασφαλίζεται ο δρόμος μας, ανηφορικός αλλά ελπιδοφόρος, μέσα στις ευρωπαϊκές οικογένειες, θα αγωνιστούμε με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, για να μπορέσουμε να γυρίσουμε και πάλι στις πραγματικές ρίζες της Ευρώπης, της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. 

Μέσα σ’ αυτό πλαίσιο, Σεβασμιώτατε, ο Λαός και το Έθνος σήμερα, στρέφουμε το βλέμμα στην Παναγία, η οποία ούτως ή άλλως «εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπεν», αλλά γνωρίζουμε ότι «μετέστη προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής», και της απευθύνουμε την ταπεινή μας έκκληση: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε».

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά και ευλογημένα».

Σημείωση: Πώς να μην ευλογηθεί έπειτα μια χώρα, όταν ο επικεφαλής της, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, μιλά με τέτοια ευσέβεια και ευλάβεια για την Παναγιά μας και την Ορθοδοξία! Πολλά χρόνια είχαμε να τα ακούσουμε. Εύγε!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου