ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΟΧΙ ΑΠΟ 109 ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Μια νέα συγκλονιστική εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα, καθώς στην ψήφιση του Ατιμωτικού Μνημονίου 3 αντιδρά πλέον εγγράφως η συντριπτική πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 109 από τα 201 μέλη απορρίπτουν τη Συμφωνία και ζητούν άμεση συνεδρίαση της Κ.Ε.:
"Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ"!

ΟΧΙ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
"Να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που απευθύνεται στην κυβέρνηση και στη Βουλή να ολοκληρωθεί από την Βουλή.
  ...Κανένα Κοινοβούλιο δεν υποχρεούται να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες.    
...Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την κ. Μέρκελ που δεν έχει εξουσία επιβολής στο ελληνικό Κοινοβούλιο να ανακοινώνει τι πρέπει να ψηφιστεί, πως θα ψηφιστεί και πότε θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο"!

ΟΧΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Κατηγορηματικό ΟΧΙ δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης:
 "Ο ελληνικός λαός δεν μας ψήφισε για να ψηφίσουμε με τη σειρά μας ένα νέο Μνημόνιο. Προσωπικά εγώ και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσαμε το 1ο και το 2ο μνημόνιο και δικαιωθήκαμε. Δεν θα ψηφίσω και το τρίτο μνημόνιο που έρχεται σήμερα στη Βουλή"!

ΟΧΙ ΑΠΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ
ΟΧΙ στη Συμφωνία βροντοφώναξε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος!

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
Παραιτήθηκε πριν λίγο η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αρνούμενη να συμμετάσχει σε Κυβέρνηση Μνημονίου όπως τον είχε ρητά προειδοποιήσει από τη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό από την Δευτέρα 13-7-2015, γράφοντας ότι  "σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης"!

Στην ίδια επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό μιλά για "συνθηκολόγηση" και "καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω»!

ΟΧΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Στο ΟΧΙ παραμένει σταθερά η Ραχήλ Μακρή, συμφωνώντας με τον Λαφαζάνη και αρνούμενη να παραδώσει την έδρα της, η οποία όπως είπε, παραδίδεται μόνο στον λαό!

ΟΧΙ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΟΧΙ και από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη:
"Διαλέγω, λοιπόν, στο δίλλημα μεταξύ άρτου εξάρτησης και ψωμί του ιδρώτα, το ψωμί του ιδρώτα και συνεχίζω μάχιμος τους λαϊκούς αγώνες εντός κοινοβουλίου, βάσει των εντολών που προεκλογικά η κοινωνία μου έδωσε"!

ΟΧΙ ΓΑΪΤΑΝΗ
Και η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννηα Γαϊτάνη τάσσεται κατά της Συμφωνίας:
"Είναι μια συμφωνία πολύ δύσκολη και πολύ άσχημη για τους φτωχούς. Η στάση μου θα είναι υπέρ των φτωχών".

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 
Την παραίτησή του ανήγγειλε ήδη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς χαρακτηρίζοντας "τερατούργημα" το Πολυνομοσχέδιο (Μνημόνιο 3)!

Επίσης την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Μάνος Μανουσάκης, θεωρώντας αδύνατη λόγω Μνημονίου την παραμονή του στην Κυβέρνηση!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου