ΒΟΜΒΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ!


Βόμβα έριξε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, με τουίτ στα ελληνικά, όπου ενημερώνει επίσημα τον ελληνικό λαό, ότι η Πρόταση των Θεσμών που κραδαίνει η Κυβέρνηση δεν ήταν η τελική, η οποία ενώ συζητιόταν και είχαν αποδεχθεί οι Θεσμοί αρκετά από εκείνα που ζητούσε η Αθήνα, η Κυβέρνηση αποχώρησε από τη Διαπραγμάτευση το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να δώσει δυνατότητα να παρουσιαστεί είτε ολόκληρη, είτε σε περίληψη η Τελική Πρόταση των Δανειστών, που δεν είναι αυτή που έχει και κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση! 

Παρατίθεται δε και η Τελική Πρόταση στα αγγλικά,  που προβλέπει ΦΠΑ 13% για τα Ξενοδοχεία και όχι 23%, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παύουν να είναι σκληρά τα μέτρα...

Για να μην πέσουμε και σε καμιά παγίδα και μας τα σερβίρουν ξαφνικά και με ενθουσιασμό για να τα ψηφίσουμε...

>> Η Κυβέρνηση πάντως απαντά πως η μόνη διαφορά είναι στο ΦΠΑ των Ξενοδοχείων και πως η πρόταση που παρουσιάζεται δεν της είχε δοθεί, αν και η διαφορά από την προηγούμενη είναι πολύ μικρή.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Βρυξέλλες, 28 Ιούνιος 2015
"Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι συζητήσεις επ' αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroup της 27ης Ιουνίου 2015.

Υπήρχε συναντίληψη όλων των εμπλεκομένων πλευρών ότι η σύνοδος αυτή του Eurogroup θα επιτύγχανε μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία όχι μόνο θα είχε συμπεριλάβει τα μέτρα προς κοινή συμφωνία, αλλά θα κάλυπτε και τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες όπως και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Περιελάμβανε επίσης την υποστήριξη ενός πακέτου για μια νέα αρχή για την ανάπτυξη και την απασχόληση με τη πρωτοβουλία της Επιτροπής που θα υποστήριζε την ανασυγκρότηση και τις επενδύσεις στη πραγματική οικονομία, όπως είχε συζητηθεί και υιοθετηθεί στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε εφικτή η τυπική ολοκλήρωση και παρουσίαση στο Eurogroup της τελικής εκδοχής αυτού του εγγράφου, ούτε της περίληψης μιας συνολικής συμφωνίας, λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015"

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
(κλικ για μεγέθυνση)










ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου