ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!


Η χώρα βαδίζει σε έξοδο από το Ευρώ, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία. Η Κυβερνητική αυτή απόφαση που μοιάζει ειλημμένη, έχει θετικά και αρνητικά που πρέπει να συνεκτιμηθούν άμεσα, σε σχέση με τον περίγυρο της Ελλάδας, τις διεθνείς συγκυρίες και τις εναλλακτικές συμμαχίες ή συνεργασίες που μπορεί ή όχι να έχει.

Είναι μία απόφαση που δεν μπορεί να ληφθεί από κανένα κόμμα, δηλαδή κομμάτι, αλλά απαιτεί Εθνική Συναπόφαση και κυρίως μια τελευταία κοινή εθνική προσπάθεια για να πετύχουμε το μείζον (τη μείωση του Χρέους) στο τελευταίο έστω λεπτό  του αγώνα (Σάββατο)!

Το Χρέος σχεδόν 320 δισ. ευρώ είναι τεράστιο και μη εξυπηρετήσιμο, μη βιώσιμο, μη αποπληρωτέο!
Το Μνημόνιο προκάλεσε τεράστια ζημιά στο ΑΕΠ το οποίο ελαχιστοποιήθηκε μεγαλώνοντας έτσι την απόσταση κάλυψης του Χρέους!
Τα Ταμεία είναι άδεια!
Οι τρύπες στον Προϋπολογισμό, μεγέθους πλέον άρκτου!
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση και σε πλήρη αδυναμία καταβολής οποιουδήποτε άλλου φόρου!

Η μόνη αρτηρία που κρατά τη χώρα ζωντανή είναι κυρίως ο Τουρισμός, που ίσως πληγεί ανεπανόρθωτα εν μέσω καλοκαιρίου όμως από ένα Grexit.
Από την άλλη η Τουρκία και οι Δυνάμεις Αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, καραδοκούν να εφαρμόσουν το "δρυός πεσούσης"!


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: να πέσουμε τώρα με τα κλαδιά που απέμειναν και τις δυνατές ζωντανές ρίζες μας ή να αφήσουμε Νέα Μνημόνια επί Μνημονίων να μας κλαδεύουν ώσπου να μας ξεράνουν τελείως;

Η απόφαση πρέπει να είναι Εθνική!

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να γίνει, πριν αυτή την απόφαση, που μπορεί να αποδόσει το μείζον!

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν, αυτές τις τελευταίες τραγικές ώρες, τον εξοχώτατο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκαλέσει εκτάκτως κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, τώρα, τα μεσάνυχτα, πριν ξημερώσει το μοιραίο Σάββατο, με δύο άμεσους στόχους:

1. Την εκτίμηση της κατάστασης και την ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και απόψεων

2,. ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ  όπου, ενωμένοι όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί να απαιτούν από τους Δανειστές:
  α. την ρητή, έγγραφη διαβεβαίωση αποφασιστικής Μείωσης του Χρέους
  β. την μείωση στο μισό όλων των δόσεων προς ΕΚΤ και Ε.Ε.
  γ. την αγορά του Χρέους μας προς ΔΝΤ από την ΕΚΤ ή τους Μηχανισμούς Σταθερότητας
  Και ό,τι άλλο σχετικό συναποφασιστεί

Οι Πολιτικοί Αρχηγοί να μεταβούν όλοι αύριο από κοινού στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας επαφές και τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα απορρίψει τα Μέτρα, εάν δεν τηρηθούν οι τρεις Εθνικοί Όροι, ώστε το δίλημμα, να μεταφερθεί στους Δανειστές! 
Το δε ελληνικό επιχείρημα, υπογεγραμμένο και υποστηριζόμενο από όλον τον Πολιτικό Κόσμο, θα είναι ισχυρό και ατράνταχτο!

Δεν θα παρθεί θέση υπέρ ή κατά του ευρώ, αλλά υπέρ της άμεσης, ρητής και εθνικά επιβεβλημένης Μείωσης του Χρέους! Γιατί τώρα είναι η ευκαιρία να το πετύχουμε όλοι μαζί αποφασιστικά! Διότι όποια Κυβέρνηση και εάν αναλάβει, δεν θα μπορέσει να το μειώσει, αναγκαζόμενη συνεχώς σε αντιλαϊκές περικοπές και ύφεση μέχρι εξοντώσεως του ελληνικού λαού!

Εμπρός κύριε Πρόεδρε!
Η Ιστορία το καλεί!
Ο λαός το θέλει!
Η χώρα το απαιτεί!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου