ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ "ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ"! Βίντεο



Απογοητεύει ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις μιλώντας το Σάββατο 6-6-2015 στο "Mega Σαββατοκύριακο", δηλώνοντας αιφνιδιαστικά ότι διατηρεί διαφωνίες με τους ΑΝΕΛ - σαν Πρόεδρος της Πυρίκαυστης Ελλάδας - και πως στο εξής θα ψηφίζει ό,τι και αν προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και εάν δώσει την Μακεδονία στα Σκόπια:

"Θα ψηφίζω επ΄ αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και εάν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στη Χιλή, στο Άνω Βολτά"!

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

11 comments:

  1. Καλά ρε παιδιά τώρα θα μάθετε το Ζουραρι; ΑΠΟ τους μεγαλύτερους πατριώτες που έχει σήμερα η Ελλάδα είναι δυνατόν να εννουσε αυτό που καταλάβατε; Ψάχτε λίγο πώς λειτουργεί η σατιρική υπερβολή και το τι πραγματικά θέλει να πει ο ποιητής, απο τα σύγχρονα πνευματικά κεφάλαια της χώρας που έχουμε την τύχη να κοσμεί την πολιτική σκηνή της χώρας, την ΤΟΣΟ ηθικά ξεπεσμενη, την τόσο φτωχή σε λογο. Καμία φορά είναι να πέφτεις σε απόγνωση με την αγραμματοσύνη και τη ρηχότητα αυτού του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ανεπίτρεπτο ακόμη και σαν υπερβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι θέμα υπερβολής, δεν καταλάβατε καν το νόημα των λόγων του (τα οποία, εκτός που δεν τα κατανοείτε στο βάθος τους, τα λάβατε και εκτός περιεχομένου της όλης συζήτησης στην οποία εντάχθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή). Επειδή λοιπόν, αφενός βιαστήκατε να παρερμηνεύσετε την κουβέντα του, αφετέρου συνεχίζετε να μην την καταλαβαίνετε χαρακτηρίζοντάς την απλά ως υπερβολή, θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι κρύβεται πραγματικά κάτω από την εκπληκτικής ποιητικής ιδιοφυΐας σουρεαλιστική έκφραση του Ζουράρι (ο οποίος πάντα είναι σουρεαλιστικός και αυτός που τον ακούει τα τελευταία 40 χρόνια οφείλει να το γνωρίζει και να προσέχει πριν προτρέχει σε παρερμηνείες):

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τι μας λέει ο Ζουράρις λοιπόν, (ο οποίος εκστομίζει την φράση αυτή, στα πλαίσια μιας συζήτησης στην οποία ο ίδιος βρίσκεται σε πατριωτικό μένος ενάντια στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων δανειστών) σε ελεύθερη παράφραση: "Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με το πόσο πατριωτικά στέκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τελείως αντίθετα με τους προηγούμενους, πολεμώντας με Θεούς και δαίμονες και μη υποκύπτοντας, αισθάνομαι τέτοια εθνική ανάταση που η κυβέρνηση αυτή λέει επιτέλους ΟΧΙ υπερασπιζόμενη την πατρίδα (όπως τέτοια εθνική ανάταση έχει νιώσει τους τελευταίους μήνες όσο ποτέ η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης), που θα ψηφίζω ό,τι προτείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ό,τι προτείνει διότι με κάνει να αισθάνομα πατριωτικό ενθουσιασμό. Και είναι τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός μου, αλλά και τόση η ΕΚΠΛΗΞΗ μου, που μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή της εν πολλοίς μη πατριωτικής, διεθνιστικής αριστεράς) από ην οποία ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ δεν θα περίμενε να αισθάνεται εθνική ανάταση (ενώ από τους υποτιθέμενους πατριώτες ΝΔούληδες αισθανόμασταν τόσα χρόνια εθνικά ταπεινωμένοι, στα τέσσερα) που θα τους ψηφίζω ακόμα και εάν προτείνουν την "προσάρτιση της Μακεδονίας στα Σκόπια, τη Χιλή στο Άνω Βολτά"! Καταλαβαίνετε το χιούμορ, καταλαβαίνετε τη βαθιά σάτυρα; καταλαβαίνετε την αντίθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Κατ΄αρχάς μόνον που αναφέρει τη Χιλή και το ανύπαρκτο “Άνω Βολτά”, πρέπει να υποψιάσει τον ακροατή ότι κάνει χιούμορ, κάτι άλλο θέλει να πει από αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως). Είναι σαν να λέει: πώς είναι δυνατόν το κόμμα που κατά καιρούς στο παρελθόν, όταν ήταν στο 4%, εξέφραζε ανάλογες ηλίθιες απόψεις ως προς τα εθνικά, να έχει γίνει το κόμμα που ως κυβέρνηση θα μας κάνει να αισθανόμαστε τέτοια εθνική ανάταση, που δεν έχουμε αισθανθεί τα τελευταία 40 χρόνια, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ω΄στε ακόμα και εκπρόσωποι της παραδοσιακής δεξιάς (βλέπε Μπαλτάκος) να της "βγάζουν το καπέλο"; Είναι σαν να λέει εν τη ποιητική υπερβολή του λόγου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλο αυτό που με έκανες να αισθάνομαι, γιατί δεν έκανες αμέσως την κωλοτούμπα, όπως περίμεναν πολλοί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, χαλάλι σου και όλες εκείνες οι μ@λ@κίες που έλεγες κάποτε για το σκοπιανό, τα ελληνοτουρκικά και άλλα εθνικά... Και φυσικά, η ιδιοφυής αυτή φράση του Ζουράρι, υπονοεί και το αντίθετο. Υποκρύπτει και μία προειδοποίηση: Το "θα ψηφίζω όλα" είναι μία υπερβολή που κολάει στο πόσο τόνωσε το πατριωτικό μου συναίσθημα με τις ενέργειές του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κολάει στο κόμα αυτό καθαυτό, στο οποίο άλλωστε ο Ζουράρις δεν ανήκει, και οι περισσότεροι εκεί μέσα τον έχουν για μαύρο πρόβατο, ακριβώς για τις τόσο ένθερμες πατριωτικές του ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρα κρύβει σαφώς και μία συνθήκη, μία προειδοποίηση: Θα ψηφίζω όσα λες, εφόσον συνεχίζεις να ανεβάζεις το πατριωτικό μου συναίσθημα, δηλαδή εφόσον ενεργείς πατριωτικά, υπέρ της πατρίδος. Αν τολμήσεις και πάψεις να με εκπλήσσεις ευχάριστα ως προς αυτό, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ. ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΩ.
    Αυτά λοιπόν κρύβονται κάτω από την φράση αυτή του Ζουράρι που πρέπει να ερμηνευτεί ως ποιητική φράση, γιατί έτσι εκφράζεται συνήθως ο Ζουράρις. Μια τόσο μικρή φράση, που κρύβει μία εκπληκτική αντίθεση, η οποία λέει τόσα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπυκνώνει τα συναισθήματα όλων ημών των πατριωτών, πολλοί από τους οποίους καμία σχέση δεν είχαμε με την αριστερά, πόσο μάλλον με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που το θεωρούσαμε μέχρι και φαιδρό. Συμπυκνώνει την τρέλα και τις φοβερές ανατροπές και μεταλλάξεις που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή μας και στο πολιτικό σκηνικό. Τώρα, που γράφω τούτες τις γραμμές, και γω ο ίδιος εκπλήσσομαι από την ιδιοφυΐα αυτού του ανθρώπου. Είναι μεγάλο πνεύμα. ΜΠΡΑΒΟ ΖΟΥΡΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό για την ειρωνία που κρύβεται στη φράση “προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στη Χιλή στο Άνω Βολτά”: Γιατί βάζει ο Ζουράρις της Χιλή και το ανύπαρκτο Α. Βολτά; Μα για να στείλει και το μήνυμα στους γείτονες: Όσο γελοίο και αστήρικτο θα ήταν να υποστηρίξει κανείς ότι η ελληνική Μακεδονία θα μπορούσε να προσαρτηθεί στη Χιλή της Ν. Αμερικής ή σε μία ανύπαρκτη χώρα, όπως το Α. Βολτά, τόσο γελοίο είναι να υποστηρίζει κανείς (όπως κάνετε εσείς οι ψευτο-Μακεδόνες) ότι η Μακεδονία μπορεί ποτέ να γίνει ενιαίο κράτος με τα σλαβικά Σκόπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εφόσον είναι μαθηματικώς αδύνατον και γελοίο και ποτέ δε θα γόνει να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, την προσάρτηση της Μακεδονίας στη Χιλή ή στο Ά. Βολτά, τόσο αδύνατον είναι να ψηφίσω και εγώ όχι βέβαια την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, ή οτιδήποτε άλλο αντιβαίνειπρος τα δίκαια της Ελλάδας σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο εθνικό ζήτημα. Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή