10 ΙΟΥΝΙΟΥ - Η ΦΟΒΕΡΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - Τι διηγείται ο τελευταίος επιζών


 Ο Αργύρης Σφουντούρης, ο τελευταίος επιζών της Σφαγής του Διστόμου που έγινε από τους Ναζί σαν σήμερα στις 10 Ιουνίου του 1944, με 218 τουλάχιστον θύματα, θυμάται τις τραγικές εκείνες ώρες μιλώντας στον "Α". 

Οι Γερμανοί σκότωναν ακόμη και βρέφη, τα περισσότερα με ξιφολόγχες, θηρία διψασμένα για αίμα! Αποκεφάλισαν τον Ιερέα του χωριού και βίασαν γυναίκες πριν τις εκτελέσουν!

Μα υπήρχαν ανάμεσά τους και κάποιοι λιγοστοί με ανθρωπιά και με κίνδυνο της ζωής τους παράκουσαν τις διαταγές και κοίταξαν να γλιτώσουν ανθρώπους. Ανάμεσά τους και ο μικρός, 4 χρονών τότε, Αργύρης Σφουντούρης



Η Γερμανία, που έδινε μίζες σε Έλληνες Πολιτικούς και εμπλεκόμενους ώστε να δίνονται οι χοντρές δουλειές του Ελληνικού Δημοσίου σε Γερμανικές Εταιρείες, καταχρεώνοντας έτσι τους προϋπολογισμούς της χώρας μας, ζητά να πληρώσουμε τα δάνεια, στα οποία μας έριχναν παράλληλα, σκάβοντας διπλό λάκκο, αλλά αρνείται να πληρώσει τις αμέτρητες οφειλές της προς την Ελλάδα ως κράτος και τους Έλληνες ως θύματα ολοκαυτώματος και σφαγής.

Share on Instagram

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

20 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου